- Montages - https://montages.no -

Montages.no

Her er den visuelt slående første traileren til Steven Spielbergs West Side Story

Av , 26. april 2021 i Ukategorisert

Steven Spielberg [1]s etterlengtede neste film er West Side Story [2], som egentlig skulle hatt premiere i romjulen 2020, men ble utsatt et helt år som følge av pandemien. Nå er omsider den første traileren sluppet, og Spielberg ser tradisjonen tro ut til å levere et visuelt slående verk av ypperste klasse.

Det kan kanskje virke litt uoriginalt med en ny West Side Story-filmatisering, men prosjektet er faktisk preget av eksperimentering når man ser på Spielbergs filmografi: dette er hans aller første musikal, i hvert fall om man ser bort fra Peter Pan-musikalprosjektet på midten av 80-tallet som ble forkastet til fordel for Hook [3] (1991).

Og om man videre ser bort fra at H.G. Wells’ War of the Worlds (1898) var filmatisert av andre før Spielbergs mesterverk i 2005, blir West Side Story hans første direkte nytolkning av en annen film siden Always [4] (1989), som var basert på Victor Flemings A Guy Named Joe [5] (1943). For man må kunne hevde at Robert Wise [6] og Jerome Robbins [7]‘ banebrytende West Side Story (1961) [8] virker å være det mest førende forelegget her. Begge filmene er riktignok adaptert fra den originale scenemusikalen [9] fra 1957, men det er vanskelig å se at Spielberg kan påberope seg å ikke være inspirert av Wise/Robbins-versjonen.

Med sin trofaste fotograf Janusz Kaminski [10] bak kameraet tar det bare sekunder av traileren nedenfor å kjenne igjen det visuelle formspråket og den kinetiske energien i Spielbergs filmskaping, og som et rent markedsføringsmessig klipp er dette også en beundringsverdig tilbakeholden trailer – her taler bildene og klipperytmen for seg selv. Filmen virker storslått og dynamisk, godt castet og iscenesatt – det eneste minuset er at vi må vente helt til desember 2021 på å få se Spielbergs West Side Story. I mellomtiden frister det egentlig å ta et gjensyn med 1961-versjonen, som egenhendig bidro til å modernisere filmmusikalen i sin tid og fortsatt troner høyt på kåringer av de beste filmmusikalene noen sinne.

Nedenfor har vi limt inn West Side Story-traileren og et knippe frysbilder fra Kaminski og Spielbergs visuelle idérikdom. 

 


Artikkel skrevet ut fra Montages: https://montages.no

Lenke til artikkel: https://montages.no/nyheter/her-er-den-visuelt-slaende-forste-traileren-til-steven-spielbergs-west-side-story/

Lenker i denne artikkelen:

[1] Steven Spielberg: https://montages.no/filmfolk/steven-spielberg

[2] West Side Story: https://www.imdb.com/title/tt3581652/reference

[3] Hook: https://www.imdb.com/title/tt0102057/reference

[4] Always: https://www.imdb.com/title/tt0096794/reference

[5] A Guy Named Joe: https://www.imdb.com/title/tt0035959/reference

[6] Robert Wise: https://montages.no/filmfolk/robert-wise

[7] Jerome Robbins: https://www.imdb.com/name/nm0730385/

[8] West Side Story (1961): https://www.imdb.com/title/tt0055614/reference

[9] den originale scenemusikalen: https://en.wikipedia.org/wiki/West_Side_Story

[10] Janusz Kaminski: https://montages.no/filmfolk/janusz-kaminski

Copyright © 2009 Montages.no. All rights reserved.