- Montages - https://montages.no -

Montages.no

Her er den sprudlende første traileren til Wes Andersons nye film The French Dispatch

Av , 12. februar 2020 i Ukategorisert

Med sin tiende spillefilm virker det som regissør Wes Anderson [1] har det mer gøy enn noensinne. Den første traileren til The French Dispatch [2] ble sluppet i dag, og gir mildt sagt uttrykk for at vi har et nytt, sprudlende Anderson-univers å glede oss til å oppsøke på kino til sommeren.

At ikke Anderson allerede har viet en hel film til det karikerte, energiske, dramatiske indre livet til et tidsskrift – eller skal vi kalle det en ukesavis? – er nesten en slags tjenesteforsømmelse. The French Dispatch virker dog å rette opp forsinkelsen ved å være barokk og brusende med Wes Anderson-volumet stilt inn på 11 av 10. Her er tilsynelatende alle hans faste skuespillere med, og om vi ikke ser dem i traileren, føles dette som en film der de merkeligste cameo-figurer kan dukke opp i alle tenkelige kriker og kroker.

Selv etter å ha sett denne traileren tre ganger på rappen, er det vanskelig å gjenfortelle eller oppsummere premisset for historien – bortsett fra at det virker å være små og store dramatiske situasjoner i alle bildene, og at snutten rent strukturelt gir informasjon om at en slags kapittelinndeling blir å finne. (Story #1: «The Concrete Masterpiece» by J.K.L. Bere er tittelen på det første kapittelkortet vi får se i traileren, og vi kan vel anta at dette da er artikler fra tidsskriftet som det henspilles på.)

En plakat til filmen er også sluppet (vi har limt den inn nedenfor), og som i traileren er også markedsføringsmateriellet et overflødighetshorn mettet med detaljer og tilført små fortellinger i alle de små og store bildene. The Grand Budapest Hotel [3] (2014) virker som sådan å være den best sammenlignbare av Wes Andersons foregående filmer, ettersom også den utspant seg i et spesifikt avgrenset miljø (hotellet), men fløt ut fra rammene i alle mulige retninger. La oss håpe at The French Dispatch er fylt med den samme typen narrative overskudd.

Ettersom filmen utspiller seg i (og er filmet i) Frankrike, samt at den amerikanske kinopremieren ligger 24. juli, er det overveiende sannsynlig at Wes Anderson først bringer filmen til Cannes-festivalen for sin verdenspremiere. Så da kan vi begynne å glede oss – Montages skal som vanlig dekke Cannes-festivalen fra begynnelse til slutt. Her er traileren:

[4]

«The French Dispatch» – plakat

[5] [6] [7] [8] [9] [10] [11]


Artikkel skrevet ut fra Montages: https://montages.no

Lenke til artikkel: https://montages.no/nyheter/her-er-den-sprudlende-forste-traileren-til-wes-andersons-nye-film-the-french-dispatch/

Lenker i denne artikkelen:

[1] Wes Anderson: https://montages.no/filmfolk/wes-anderson

[2] The French Dispatch: https://www.imdb.com/title/tt8847712/reference

[3] The Grand Budapest Hotel: https://montages.no/film/the-grand-budapest-hotel/

[4] Image: https://montages.no/files/2020/02/eqgesoduuaucajj-1581506442.jpeg

[5] Image: https://montages.no/files/2020/02/anderson-exterior.jpg

[6] Image: https://montages.no/files/2020/02/anderson-issueinprogress.jpg

[7] Image: https://montages.no/files/2020/02/anderson-eic.jpg

[8] Image: https://montages.no/files/2020/02/anderson-staff.jpg

[9] Image: https://montages.no/files/2020/02/anderson-writers.jpg

[10] Image: https://montages.no/files/2020/02/anderson-kiosk.jpg

[11] Image: https://montages.no/files/2020/02/anderson-artdealer.jpg

Copyright © 2009 Montages.no. All rights reserved.