- Montages - https://montages.no -

Montages.no

Gullpalmevinneren Shoplifters er kjøpt av AWE og kommer på norsk kino

Av , 19. mai 2018 i Festival

Cannes 2018: Den japanske regissøren Hirokazu Kore-eda [1] vant i kveld Gullpalmen i Cannes for Shoplifters [2]. Distributøren Another World Entertainment har kjøpt filmen for norsk kinodistribusjon.

Norske filmelskere og tilhengere av Kore-eda kan dermed glede seg til å se årets gullpalmevinner på kino – en film som også var Montages-redaksjonens klare favoritt i hovedkonkurransen.

Shoplifters («Manbiki kazoku») handler om en alternativ familiekonstellasjon, som får en ny utfordring idet de velger å snikadoptere/kidnappe en liten jente som ikke blir tatt godt vare på av sine egne foreldre. Her [3] kan du høre vår podcast om filmen fra årets Cannes-festival.

Tidligere denne uka ble det klart at den svenske filmen Gräns [4] vant hovedprisen [5] i Cannes’ sideseksjon Un Certain Regard – en annen film Another World Entertainment har sikret seg. Premieredatoene for både denne og Shoplifters er foreløpig ikke avklart.


Artikkel skrevet ut fra Montages: https://montages.no

Lenke til artikkel: https://montages.no/nyheter/gullpalmevinneren-shoplifters-er-kjopt-av-awe-og-kommer-pa-norsk-kino/

Lenker i denne artikkelen:

[1] Hirokazu Kore-eda: http://montages.no/filmfolk/hirokazu-kore-eda

[2] Shoplifters: https://montages.no/film/shoplifters/

[3] Her: http://montages.no/2018/05/filmfrelst-306-hirokazu-kore-edas-shoplifters/

[4] Gräns: https://montages.no/film/grensen/

[5] hovedprisen: http://montages.no/nyheter/norsk-kinolansering-sikret-for-den-svenske-filmen-grans-som-vant-hovedprisen-i-cannes-un-certain-regard/

Copyright © 2009 Montages.no. All rights reserved.