- Montages - https://montages.no -

Montages.no

Gulløve-vinner Gianfranco Rosi går i gang med Mare Nostrum

Av , 4. april 2014 i Ukategorisert

Hvilken film som vinner Gulløven i Venezia er alltid vanskelig å forutse, og tradisjon tro kom det som en overraskelse på de fleste av oss da jurypresident Bernardo Bertolucci utropte fjorårets forgylte kattedyr til Gianfranco Rosi [1]s Roma-dokumentar, Sacro GRA [2].

Ifølge Cineuropa [3] står Rosi nå på trappene til sin neste dokumentar, Mare Nostrum, som går i opptak senere denne måneden. Filmen vil ifølge regissøren selv ta for seg «kontra-marginaliserte» karakterer, som denne gang – i motsetning Sacro GRA – befinner seg et sted «kulturelt fjernt fra Italia».

Mare Nostrum blir en co-produksjon mellom Italia og Frankrike, og produseres av Rosis eget produksjonsselskap Avventurosa, samt franske Les Films d’Ici, som har spesialisert seg på å produsere dokumentarfilmer.

Undertegnede så Rosis løvehedrede Sacro GRA under den danske dokumentarfilmfestivalen CPH:DOX i fjor, og var noenlunde positiv til den statisk-observerende rundturen, som skildrer et knippe menneskeliv bosatt rundt motorveien Grande Raccordo Anulare – italiensk for «den store ringveien» – som omkranser Roma. For undertegnede føltes filmens statiske distanse til karakterene noe påtatt og anstrengt, og satte kjepper i hjulene for filmens potensiale til å skildre de trauste menneskeskildringene på et ektefølt vis.

Likevel skal det bli interessant å følge Rosis virkelighetsinnfangende prosjekt videre inn i Mare Nostrum.

*


Artikkel skrevet ut fra Montages: https://montages.no

Lenke til artikkel: https://montages.no/nyheter/gullove-vinner-gianfranco-rosi-gar-i-gang-med-mare-nostrum/

Lenker i denne artikkelen:

[1] Gianfranco Rosi: http://montages.no/filmfolk/gianfranco-rosi

[2] Sacro GRA: http://www.imdb.com/title/tt3172520/?ref_=nm_flmg_dr_1

[3] Cineuropa: http://cineuropa.org/nw.aspx?t=newsdetail&l=en&did=254444

Copyright © 2009 Montages.no. All rights reserved.