Gaspar Noés Vortex kommer på norske kinoer

Cannes 2021: Gaspar Noé returnerte til Cannes med Vortex, en sober, men samtidig visuelt oppfinnsom film om døden. Another World Entertainment sikrer norsk kinodistribusjon.

Fransk-argentinske Gaspar Noés filmer er alltid vanskelige å «selge» til et stort publikum. Til dét er de for voldsomme og kompromissløse, og Vortex er ikke noe unntak i så måte – selv om fortellingens toneart skiller seg en god del fra auteurens tidligere arbeider. Mange har omtalt filmen som «Noés Amour», og det er slett ikke upresist – uten å avsløre for mye.

I sum ble Vortex en av filmene som gjorde størst inntrykk på våre utsendte i Cannes, og vi vil snart publisere en omtale her på Montages, for de som ønsker å vite litt mer. Følgelig er vi svært glade for at Another World Entertainment nok en gang er Noés trygge havn her hjemme; den lojale distributøren har bragt både Enter the Void, LOVE og Climax til norske kinoer (eneste unntak er eksperimentet Lux Æterna, som med sin varighet på kun femti minutter er lite egenet for vanlig kinolansering).

Det er ennå ikke avklart om filmen får premiere allerede i høst eller til neste år. Nedenfor kan du se de to offisielle plakatene og en smakebit fra filmens åpning.

*

https://www.youtube.com/watch?v=ahTWUQ2R5Q8