- Montages - https://montages.no -

Montages.no

Fredrikstad Animation Festival får besøk av karakterdesigner Carter Goodrich (Rottatouille, Oppdrag Nemo)

Av , 2. august 2018 i Ukategorisert

Fra 25. til 28. oktober arrangeres Fredrikstad Animation Festival [1] (FAF), og til årets utgave har festivalsjef Anders Narverud Moen invitert den amerikanske illustratøren og karakterdesigneren Carter Goodrich [2] på besøk – en mann som har utformet flere verdenskjente animasjonsfilmfigurer, hos bl.a. DreamWorks og Pixar.

Goodrich begynte som illustratør på 1980-tallet (blant annet som forsidetegner for ærverdige The New Yorker [3]), og fikk sitt gjennombrudd i filmbransjen da han i 1995 ble ansatt som lead character designer på produksjonen av Prinsen av Egypt [4] (1998); den første store kinofilmen fra den gang nyoppstartede DreamWorks Animation. Siden har Goodrich jobbet jevnt og trutt i Hollywood, og i tillegg til en rekke nominasjoner, har han vunnet to prestisjetunge Annie-priser for sitt karakterdesignarbeid, på Rottatouille [5] (2007) og The Croods [6] (2013).

«Carter Goodrich gjør ikke mange foredrag, så det er et lite scoop vi presenterer,» sier Narverud Moen om dagens offentliggjøring [7], og selv om FAF er en nisjefestival som retter seg mot det norske animasjonsfilmmiljøet og et publikum med særlig interesse for animasjon, bør en gjest som Goodrich kunne tiltrekke seg flere nysgjerrige besøkende til høstens utgave av arrangementet.

Det er bare å notere seg datoen – 26. oktober holder Carter Goodrich sitt foredrag i Fredrikstad, og besøket vil sikkert gjøre sitt for å trekke en økt mengde animasjonsentusiaster til FAF.

*

*

[8]

Eksempler på Carter Goodrichs illustrasjoner for magasinet The New Yorker.

*


Artikkel skrevet ut fra Montages: https://montages.no

Lenke til artikkel: https://montages.no/nyheter/fredrikstad-animation-festival-far-besok-av-karakterdesigner-carter-goodrich-rottatouille-oppdrag-nemo/

Lenker i denne artikkelen:

[1] Fredrikstad Animation Festival: http://animationfestival.no/nb/

[2] Carter Goodrich: https://www.imdb.com/name/nm0329297/

[3] The New Yorker: https://www.newyorker.com/

[4] Prinsen av Egypt: https://www.imdb.com/title/tt0120794/reference

[5] Rottatouille: https://www.imdb.com/title/tt0382932/reference

[6] The Croods: https://www.imdb.com/title/tt0481499/reference

[7] dagens offentliggjøring: http://animationfestival.no/nb/skaperen-av-verdenskjente-animasjonskarakterer-kommer-til-fredrikstad-animation-festival/

[8] Image: http://montages.no/files/2018/08/carter-goodrich--illustrasjoner-for-the-new-yorker.jpg

Copyright © 2009 Montages.no. All rights reserved.