- Montages - https://montages.no -

Montages.no

Første trailer ute for Spike Lees Vietnam-film Da 5 Bloods

Av , 18. mai 2020 i Ukategorisert

I rekken av filmskapere som Netflix har hanket inn for spillefilmprosjekter de siste årene, har turen kommet til Spike Lee [1] og Da 5 Bloods [2] – en film om fire afroamerikanske krigsveteraner som vender tilbake til Vietnam. Nå er første trailer ute.

Da 5 Bloods skulle opprinnelig ha premiere out of competition under årets Cannes-festival, der Spike Lee dessuten skulle vært jurypresident for hovedkonkurransen. Som de fleste har fått med seg gikk det ikke slik ettersom festivalen måtte avlyses (Lee har for øvrig takket ja til å være jurypresident neste år), og Da 5 Bloods får nå sin offisielle premiere på Netflix 12. juni.

Når første trailer for filmen nå foreligger er opplevelsen delt; det ser knakende bra ut, slik at vi kan glede oss ytterligere til strømmepremiere. Samtidig blir det dermed hakket bitrere at Da 5 Bloods ikke får premiere på kino. Den ser ikke ut til å være skutt analogt, dessverre, men med sterke farger, ulike formater og en spillelengde på 2 timer og 34 minutter ser dette heldigvis ut som ordentlig film. Fotograf Newton Thomas Sigel [3] har benyttet seg av det luksuriøse 65mm-digitalkameraet Arri Alexa 65 som i fjor ble brukt særdeles vellykket i Joker [4].

I Da 5 Bloods møter vi fire afroamerikanske krigsveteraner som reiser tilbake til Vietnam: Paul (Delroy Lindo [5]), Otis (Clarke Peters [6]), Eddie (Norm Lewis [7]) og Melvin (Isiah Whitlock, Jr. [8]). Oppdraget er å finne levningene etter deres falne troppsleder (Chadwick Boseman [9]) og det finnes også håp om en bortgjemt skatt. Lee har uttalt at Apokalypse Nå! [10] og The Treasure of the Sierra Madre [11] var blant inspirasjonskildene under arbeidet med filmen.

Spike Lee har samarbeidet med Netflix tidligere i forbindelse med serieversjonen av She’s Gotta Have It [12], men Da 5 Bloods er hans første spillefilm for strømmegiganten.


Artikkel skrevet ut fra Montages: https://montages.no

Lenke til artikkel: https://montages.no/nyheter/forste-trailer-ute-for-spike-lees-vietnam-film-da-5-bloods/

Lenker i denne artikkelen:

[1] Spike Lee: https://montages.no/filmfolk/spike-lee/

[2] Da 5 Bloods: https://www.imdb.com/title/tt9777644/

[3] Newton Thomas Sigel: https://montages.no/filmfolk/newton-thomas-sigel

[4] Joker: https://montages.no/film/joker/

[5] Delroy Lindo: https://montages.no/filmfolk/delroy-lindo

[6] Clarke Peters: https://www.imdb.com/name/nm0676370/

[7] Norm Lewis: https://www.imdb.com/name/nm0507592/

[8] Isiah Whitlock, Jr.: https://www.imdb.com/name/nm0926086/

[9] Chadwick Boseman: https://montages.no/filmfolk/chadwick-boseman

[10] Apokalypse Nå!: https://montages.no/film/apokalypse-na/

[11] The Treasure of the Sierra Madre: https://www.imdb.com/title/tt0040897/

[12] She’s Gotta Have It: https://montages.no/nyheter/spike-lee-lager-netflix-serieversjon-av-debutfilmen-shes-gotta-have-it/

Copyright © 2009 Montages.no. All rights reserved.