- Montages - https://montages.no -

Montages.no

Filmprat: En samtale om Ishavsblod med regissørene Trude Berge Ottersen og Gry Elisabeth Mortensen

Av , 20. januar 2017 i Festival

Montages er offisiell mediepartner for Tromsø internasjonale filmfestival [1], og dekker årets utgave av festivalen med artikler, podkaster og videoreportasjer.

*

TIFF 2017: I denne episoden av Filmprat, snakker regissørene Trude Berge Ottersen [2] og Gry Elisabeth Mortensen [3] om sin nye kinodokumentarfilm Ishavsblod [4] med Montages-redaktør Karsten Meinich.

Montages leder Filmprat, et daglig arrangement på TIFF, hvor vi fører samtaler med besøkende filmskapere og andre relevante festivalgjester. Kinodokumentaren Ishavsblod tar oss med ut på selfangst i ishavet, og portretterer både norske selfangsttradisjoner og livet ombord på det siste aktive selfangstskipet, «Havsel». Filmen vises på TIFF i sideseksjonen Norske horisonter [5], hvor festivalen i sin programtekst skriver at utvalget «er preget av at Norge gjør det svært godt på dokumentarfronten». (Ishavsblod hadde verdenspremiere på den prestisjetunge dokumentarfilmfestivalen IDFA [6] .)

I samtalen nedenfor forteller regissørene Trude Berge Ottersen og Gry Elisabeth Mortensen om hvordan dette selfangstmiljøet inspirerte dem til å lage sin første kinofilm, og hvordan de som filmskapere med antropologisk bakgrunn tilpasset seg livet på båten, parallelt med at de med observerende kameraer ønsket å være tilstede uten å synes. De potensielle kontroversene knyttet til selfangst (og det å skildre fangsttradisjonene på film) blir også et tema i samtalen.

Filmprat/Film Talks er et konsept gjennomført av TIFF og Montages. Videointervjuet er produsert av Montages i samarbeid med festivalen.

*


Artikkel skrevet ut fra Montages: https://montages.no

Lenke til artikkel: https://montages.no/nyheter/filmprat-en-samtale-om-ishavsblod-med-regissorene-trude-berge-ottersen-og-gry-elisabeth-mortensen/

Lenker i denne artikkelen:

[1] Tromsø internasjonale filmfestival: http://tiff.no/

[2] Trude Berge Ottersen: http://montages.no/filmfolk/trude-berge-ottersen

[3] Gry Elisabeth Mortensen: http://montages.no/filmfolk/gry-elisabeth-mortensen

[4] Ishavsblod: http://montages.no/film/ishavsblod/

[5] Norske horisonter: http://tiff.no/program#taxonomy-term-1259

[6] dokumentarfilmfestivalen IDFA: http://montages.no/nyheter/norge-med-rekordmange-dokumentarfilmer-pa-idfa-i-amsterdam/

Copyright © 2009 Montages.no. All rights reserved.