- Montages - https://montages.no -

Montages.no

Filmprat: En samtale med regissør Philippe Lesage om Genesis

Av , 21. januar 2019 i Festival

Montages er offisiell mediepartner for Tromsø internasjonale filmfestival [1], og dekker årets utgave av festivalen med artikler, podkaster og videoreportasjer.

*

TIFF 2019: I denne episoden av Filmprat fra Tromsø møter vi den fransk-canadiske regissøren Philippe Lesage [2], som snakker med Montages-redaktør Karsten Meinich om sin nye film Genesis [3] («Genèse»).

Montages leder Filmprat, et daglig arrangement på TIFF, hvor vi fører samtaler med besøkende filmskapere og andre relevante festivalgjester. Philippe Lesage spillefilmdebuterte med The Demons [4] (som ble vist i Tromsø i 2016), og returnerte i år til festivalen med Genesis [5], som ble i vist i hovedkonkurransen.

I samtalen nedenfor forteller Lesage blant annet om hvordan hans egen oppvekst og ungdomstid har inspirert manuset bak Genesis, og hvorfor han har brukt en ukonvensjonell metode for å flette filmens to hovedpersoner sammen i narrativet. Regissøren snakker også om sin metodiske castingprosess, for å finne de mange unge skuespillerne som utgjør rollebesetningen i Genesis, og avslører noen av hemmelighetene bak særlig én uventet vending som filmen tar i siste tredjedel. Se hele samtalen nedenfor.

Filmprat/Film Talks er et konsept gjennomført av TIFF og Montages. Videointervjuet er produsert av Montages i samarbeid med festivalen.


Artikkel skrevet ut fra Montages: https://montages.no

Lenke til artikkel: https://montages.no/nyheter/filmprat-en-samtale-med-regissor-philippe-lesage-om-genesis/

Lenker i denne artikkelen:

[1] Tromsø internasjonale filmfestival: http://tiff.no/

[2] Philippe Lesage: https://www.imdb.com/name/nm3679540/

[3] Genesis: https://www.imdb.com/title/tt8287690/reference

[4] The Demons: https://tiff.no/program/2016/demons

[5] Genesis: https://tiff.no/program/2019/genesis

Copyright © 2009 Montages.no. All rights reserved.