- Montages - https://montages.no -

Montages.no

Filmprat: En samtale med regissør Naoko Ogigami om hennes filmer

Av , 19. januar 2018 i Festival

Montages er offisiell mediepartner for Tromsø internasjonale filmfestival [1], og dekker årets utgave av festivalen med artikler, podkaster og videoreportasjer.

*

TIFF 2018: Vi er midtveis i festivalen, og i denne utgaven av Filmprat møter vi den japanske regissøren Naoko Ogigami [2] som snakker med Montages-redaktør Karsten Meinich om fire av sine filmer, bl.a. Close-knit [3] (2017) og Briller [4] (2007), som alle vises i eget sideprogram på festivalen.

Montages leder Filmprat, et daglig arrangement på TIFF, hvor vi fører samtaler med besøkende filmskapere og andre relevante festivalgjester. I sideprogrammet Naoko Ogigami: Et annet univers [5] viser festivalen fire av Ogigami sine filmer, og katalogteksten beskriver hennes filmiske univers slik: «[I disse filmene møter vi] karakterer som ikke er gift, ikke er i romantiske forhold, ikke bor med foreldene sine, ikke har barn. De er som oftest venner som har andre ting felles. Legg til at de aller fleste i dette universet er kvinner. Japanske kvinner.»

I samtalen nedenfor forteller Naoko Ogigami om opprinnelsen til noen av disse filmiske trekkene; fra tiden da hun gikk på filmskole i USA på 1990-tallet, returen til Japan og det røffe møtet med den japanske filmindustrien på hennes to første filmer, og deretter hvordan hun fant sin kunstneriske stemme med Kamome Diner [6] (2006), som hun reiste til Finland for å lage – fri fra en konservativ filmbransje på hjemmebane. Ogigami diskuterer videre også hvordan hun fikk ideen til Close-knit, der en transperson spiller en sentral rolle, og hvordan filmen ble (eller ikke ble) kontroversiell i Japan. Se hele samtalen nedenfor. (Og les gjerne vår omtale av Close-knit i denne artikkelen [3].)

Filmprat/Film Talks er et konsept gjennomført av TIFF og Montages. Videointervjuet er produsert av Montages i samarbeid med festivalen.


Artikkel skrevet ut fra Montages: https://montages.no

Lenke til artikkel: https://montages.no/nyheter/filmprat-en-samtale-med-regissor-naoko-ogigami-om-hennes-filmer/

Lenker i denne artikkelen:

[1] Tromsø internasjonale filmfestival: http://tiff.no/

[2] Naoko Ogigami: http://montages.no/filmfolk/naoko-ogigami

[3] Close-knit: http://montages.no/2018/01/finmasket-om-strikking-og-kjonnsroller-close-knit/

[4] Briller: http://montages.no/film/briller/

[5] Naoko Ogigami: Et annet univers: http://tiff.no/program#taxonomy-term-1404

[6] Kamome Diner: http://www.imdb.com/title/tt0483022/reference

Copyright © 2009 Montages.no. All rights reserved.