- Montages - https://montages.no -

Montages.no

Filmprat: En samtale med regissør Egil Håskjold Larsen om Hvor man vender tilbake

Av , 17. januar 2019 i Festival

Montages er offisiell mediepartner for Tromsø internasjonale filmfestival [1], og dekker årets utgave av festivalen med artikler, podkaster og videoreportasjer.

*

TIFF 2019: I denne episoden av Filmprat fra Tromsø møter vi den norske dokumentarfilmskaperen Egil Håskjold Larsen [2], som snakker med Montages-redaktør Karsten Meinich om sin nye film Hvor man vender tilbake [3].

Montages leder Filmprat, et daglig arrangement på TIFF, hvor vi fører samtaler med besøkende filmskapere og andre relevante festivalgjester. Egil Håskjold Larsen ble Amanda-nominert for sin forrige dokumentarfilm, 69 minutter av 86 dager [4] (2017), og Hvor man vender tilbake er årets åpningsfilm på TIFF.

I samtalen nedenfor forteller Håskjold Larsen om nærheten til filmens hovedperson, 75-årige Steinar, som har søkt seg ut i villmarken mot en tilværelse som ensom jeger i grensetraktene mellom Norge og Russland. Regissøren snakker også om sin visuelle tilnærming til dokumentarfilm og sitt arbeid som fotograf, både på Hvor man vender tilbake og i sine tidligere filmer (blant annet arkitekturfilmene Ad Astra og Bauta, co-regissert med Paul Tunge [5]).

Filmprat/Film Talks er et konsept gjennomført av TIFF og Montages. Videointervjuet er produsert av Montages i samarbeid med festivalen.


Artikkel skrevet ut fra Montages: https://montages.no

Lenke til artikkel: https://montages.no/nyheter/filmprat-en-samtale-med-regissor-egil-haskjold-larsen-om-hvor-man-vender-tilbake/

Lenker i denne artikkelen:

[1] Tromsø internasjonale filmfestival: http://tiff.no/

[2] Egil Håskjold Larsen: https://www.imdb.com/name/nm10352664/

[3] Hvor man vender tilbake: https://tiff.no/program/2019/where-man-returns

[4] 69 minutter av 86 dager: https://www.imdb.com/title/tt7056470/reference

[5] Paul Tunge: https://montages.no/filmfolk/paul-tunge

Copyright © 2009 Montages.no. All rights reserved.