- Montages - https://montages.no -

Montages.no

Filmprat: En samtale med regissør Dag Johan Haugerud om Lyset fra sjokoladefabrikken

Av , 18. januar 2020 i Festival

Cinematekene [1] er et samarbeid om felles digitale visninger på cinematekene i Bergen, Kristiansand, Lillehammer, Oslo, Stavanger, Tromsø og Trondheim. Montages setter gjennom ukentlige artikler fokus på filmene i utvalget. Dag Johan Haugeruds Lyset fra sjokoladefabrikken (2020) vises fra og med torsdag 6. februar – sjekk tidspunkter i oversikten hos ditt cinematek [1].

*

TIFF 2020: I denne episoden av årets Filmprat fra Tromsø møter vi regissør Dag Johan Haugerud [2], som snakker med Montages-redaktør Karsten Meinich om sin nye film Lyset fra sjokoladefabrikken [3] (2020).

Montages leder Filmprat, et daglig arrangement på TIFF, hvor vi fører samtaler med besøkende filmskapere og andre relevante festivalgjester. Dag Johan Haugerud har tidligere vist flere av sine filmer i Tromsø, og var gjest på Filmprat [4] også i 2014, da han snakket med oss om monologfilmen Det er meg du vil ha [5] (2014). I år viser Haugerud både sin kritikerroste fjorårsfilm Barn [6] (2019) og et helt nytt verk, Lyset fra sjokoladefabrikken, i Tromsø.

I samtalen nedenfor settes det av mest tid til å diskutere Lyset fra sjokoladefabrikken, en timeslang kinofilm som Dag Johan Haugerud har laget i nært samarbeid med filmfotograf Cecilie Semec [7] og et knippe av sine «faste» skuespillere, med Andrea Bræin Hovig [8] i sentrum som hovedfiguren Ingrid. Haugerud gir et innblikk i hvordan denne filmen ble laget (opptakene skjedde så langt tilbake som i 2016), og snakker inngående om hvordan den kreative prosessen med Barn også har paralleller til Lyset fra sjokoladefabrikken – selv om det er to ganske radikalt forskjellige filmer. Se hele samtalen nedenfor.

Montages er offisiell mediepartner for Tromsø internasjonale filmfestival [9], og dekker årets utgave av festivalen med artikler, podkaster og videoreportasjer. Filmprat/Film Talks er et konsept gjennomført av TIFF og Montages. Videointervjuet er produsert av Montages i samarbeid med festivalen.


Artikkel skrevet ut fra Montages: https://montages.no

Lenke til artikkel: https://montages.no/nyheter/filmprat-en-samtale-med-regissor-dag-johan-haugerud-om-lyset-fra-sjokoladefabrikken/

Lenker i denne artikkelen:

[1] Cinematekene: https://www.cinemateket.no/om-cinemateket/de-norske-cinematekene

[2] Dag Johan Haugerud: https://montages.no/filmfolk/dag-johan-haugerud/

[3] Lyset fra sjokoladefabrikken: https://montages.no/film/lyset-fra-sjokoladefabrikken/

[4] gjest på Filmprat: https://montages.no/nyheter/en-samtale-med-dag-johan-haugerud-om-det-er-meg-du-vil-ha/

[5] Det er meg du vil ha: https://montages.no/film/det-er-meg-du-vil-ha/

[6] Barn: https://montages.no/film/barn/

[7] Cecilie Semec: http://www.nordicwomeninfilm.com/person/cecilie-semec/

[8] Andrea Bræin Hovig: https://montages.no/filmfolk/andrea-braein-hovig/

[9] Tromsø internasjonale filmfestival: http://tiff.no/

Copyright © 2009 Montages.no. All rights reserved.