- Montages - https://montages.no -

Montages.no

Festivalen ByFlimmer vil igjen løfte frem filmperler i uortodokse visningsrom

Av , 21. oktober 2016 i Ukategorisert

Film fra Sør er over for i år, men fortvil ikke: filmkunst- og visningskulturfestivalen ByFlimmer [1] er like rundt hjørnet.

I år som i fjor er kapellet til Oslo Domkirke ByFlimmers åpningsarena. Onsdag 26. oktober inviterer festivalen til et kontemplativt, cinematisk rituale bestående av Chantal Akermans siste film, No Home Movie [2], orgelresitasjon og et konseptuelt måltid.

ByFlimmer har sine røtter i filmtidsskriftet WUXIA [3], og er en fem dager lang stedsspesifikk filmkunstfestival, med fokus på «å stimulere byens visningskultur ved å løfte frem filmiske perler i uortodokse filmrom», og som «retter fokus på film som kollektivt samlingspunkt i en tid truet av kjøpesenterlike kinoer og solovisninger på nett.»

Festivalens hovedfokus er å bidra til et større filmisk mangfold: «Der kunstverden for lengst har dannet en sunn undergrunn av kunstnerdrevne gallerier, står filmoffentligheten tilbake. Vi motiveres av visningslyst, og ved å gå i dialog med allerede eksisterende arenaer søker vi å skape de kinorommene vi mener byen vår fortjener.»

Årets program byr blant annet på Abbas Kiarostamis Through the Olive Trees [4] – den tredje og avsluttende filmen i den såkalte «Koker-trilogien», som er svært vanskelig å oppdrive på DVD – og førpremieren på Lucile Hadzihalilovics (Innocence [5]) suggererende body horrorscience fiction-eksperiment Évolution [6]. Montages har sett filmen og kan bekrefte at den virkelig er noe å få med seg på stort lerret.

I tillegg inviteres det til en åpen samtale om Oslos visningskår og nye initiativer. Ved mikrofonen finner vi Kalle Bohman [7] (produsent og nestor Akademin Valand) og Montages-redaktør Lars Ole Kristiansen, samt Mariken Halle [8] og Itonje Søimer Guttormsen [9], som vil lede samtalen. Seansen finner sted på Kunstnernes Hus lørdag 29. oktober.

Gjør deg kjent med programmet til ByFlimmer på festivalens hjemmesider [1]. Festivalen begynner neste onsdag, og varer til og med søndag 30. oktober.

byflimmer-annonse_nytid


Artikkel skrevet ut fra Montages: https://montages.no

Lenke til artikkel: https://montages.no/nyheter/festivalen-byflimmer-vil-igjen-lofte-frem-filmperler-i-uortodokse-visningsrom/

Lenker i denne artikkelen:

[1] ByFlimmer: http://www.byflimmer.no

[2] No Home Movie: http://www.imdb.com/title/tt4881016/?ref_=nm_knf_i4

[3] WUXIA: https://wuxiablog.com

[4] Through the Olive Trees: http://www.imdb.com/title/tt0111845/

[5] Innocence: http://www.imdb.com/title/tt0375233/

[6] Évolution: http://www.imdb.com/title/tt4291590/

[7] Kalle Bohman: https://sv.wikipedia.org/wiki/Kalle_Boman

[8] Mariken Halle: http://montages.no/filmfolk/mariken-halle

[9] Itonje Søimer Guttormsen: http://montages.no/filmfolk/itonje-soimer-guttormsen

Copyright © 2009 Montages.no. All rights reserved.