- Montages - https://montages.no -

Montages.no

Fersk trailer til Gus van Sants nye film Promised Land

Av , 24. september 2012 i Ukategorisert

Gus van Sant [1] har det siste tiåret vært inne i sin mest kunstnerisk fruktbare periode som regissør, og med hans nye film Promised Land [2] blir det spennende å se om det høye nivået opprettholdes. Nå er filmens første trailer kommet.

Med Gullpalme-vinneren Elephant (2003) og den formmessige slektningen Paranoid Park (2007) fastslo Gus van Sant en gang for alle at han er en betydelig amerikansk filmskaper – en mester på de poetiske, visuelle filmfortellingene som altfor få regissører klarer å gjennomføre. Innimellom sine mer eksperimentelle filmer har likevel van Sant alltid holdt døren åpen for mer tradisjonelle narrative filmer, og med Milk [3] (2008) oppnådde han igjen noe av mainstream-suksessen som han etter Good Will Hunting [4] i 1997 nøt godt av.

Forestående Promised Land har dessuten flere paralleller til Good Will Hunting – igjen har van Sant plassert Matt Damon [5] foran kameraet, og igjen er Matt Damon en av manusforfatterene. Sånn sett kan dette også regnes som et Matt Damon-prosjekt, og når man ser traileren fremgår det også at filmens tematikk er fundert i et åpenbart samfunnsengasjement – noe Damon har markert seg offentlig med tidligere. (Og filmen var opprinnelig ment å bli Damons regidebut [6]!)

Historien dreier seg rundt en amerikansk småby som ligger på et område med mye naturgass i jorda, og kontraktørene som kommer for å be bøndene selge unna tillatelser slik at deres energiselskap skal kunne komme og omsette ressursene i kapital. Rollebesetningen er – ikke uvanlig når Gus van Sant styrer skuta – en formidabel ansamling av kvalitetsfolk, fra Frances McDormand til Hal Holbrook og yngre folk som John Krasinski (som hadde originalideen til prosjektet, og er medforfatter av manus) og Rosemarie DeWitt.

Traileren ser alt i alt lovende ut; om enn litt for velmenende og formmessig konvensjonell til at vi tror dette blir et nytt mesterstykke fra van Sant. Men godt mulig et engasjerende drama:

 

 


Artikkel skrevet ut fra Montages: https://montages.no

Lenke til artikkel: https://montages.no/nyheter/fersk-trailer-til-gus-van-sants-nye-film-promised-land/

Lenker i denne artikkelen:

[1] Gus van Sant: http://montages.no/filmfolk/gus-van-sant/

[2] Promised Land: http://montages.no/film/promised-land/

[3] Milk: http://montages.no/film/milk/

[4] Good Will Hunting: http://www.imdb.com/title/tt0119217/combined

[5] Matt Damon: http://montages.no/filmfolk/matt-damon/

[6] bli Damons regidebut: http://www.deadline.com/2012/02/focus-participant-acquire-matt-damonjohn-krasinski-film-gus-van-sant-directing/

Copyright © 2009 Montages.no. All rights reserved.