- Montages - https://montages.no -

Montages.no

Fem ferske klipp fra Clio Barnards Cannes-aktuelle The Selfish Giant

Av , 7. mai 2013 i Ukategorisert

I dag la Cineuropa [1] ut fem rykende ferske klipp fra Clio Barnard [2]s andre spillefilm, The Selfish Giant [3]. Barnard har tidligere stått bak den kontroversielle og innovative dokumentarfilmen, The Arbor [4] (2010).

Ut ifra klippene ser The Selfish Giant ut til å være en humoristisk oppvekstskildring ikledd et visuelt utrykk i tråd med det som beskrives som den europeiske nyrealismen. Ved første øyekast ser det ikke ut til at The Selfish Giant blir like innovativ og sjokkerende som The Arbor, men dette gjenstår å se.

Tittelen The Selfish Giant stammer opprinelig fra Oscar Wildes novelle om en egoistisk kjempe som nekter barn å leke i hagen sin. Om Barnards film har noe å gjøre med Wildes novelle er vanskelig å si, i så fall må det være tematisk. For Barnards The Selfish Giant handler om to 14 år gamle gutter som begynner å samle skrapmetall etter at de blir utestengt fra skolen og lokalsamfunnet. Den ene av guttenes økende egoistiske holdning leder til en tragisk hendelse.

The Selfish Giant får sin premiere under The Directors’ Fortnight (Quinzaine des Réalisateurs), en uavhengig seksjon for internasjonale kortfilmer, spillefilmer og dokumentarfilmer som holdes parallelt med filmfestivalen i Cannes. Se alle de ferske klippene fra filmen her [1]. En smakebit er limt inn nedenfor:


Artikkel skrevet ut fra Montages: https://montages.no

Lenke til artikkel: https://montages.no/nyheter/fem-ferske-klipp-fra-clio-barnards-cannes-aktuelle-the-selfish-giant/

Lenker i denne artikkelen:

[1] Cineuropa: http://www.cineuropa.org/vd.aspx?t=video&l=en&rdID=235809&did=237547

[2] Clio Barnard: http://montages.no/filmfolk/clio-barnard

[3] The Selfish Giant: http://montages.no/film/the-selfish-giant/

[4] The Arbor: http://montages.no/film/the-arbor/

Copyright © 2009 Montages.no. All rights reserved.