- Montages - https://montages.no -

Montages.no

Europafilm distribuerer årets mest prisvinnende film i Cannes

Av , 25. mai 2018 i Ukategorisert

Cannes 2018: Filmen gikk kanskje stille i gangene ved siden av auteur-mastodonter i hovedkonkurransen, men tittelen som vant aller flest priser i Cannes var faktisk den belgisk-nederlandske debuten Girl [1]. Distributøren Europafilm bringer filmen til Norge.

Filmen ble vist i den offisielle sideseksjonen Un certain regard, og er et verdig og varsomt portrett av en tenåring som er i en prosess som skal lede opp til en kjønnsbekreftende operasjon. Girl er empatisk overfor rollefigurene sine, med et varmt far/datter-forhold i sentrum av fortellingen, og er forbløffende solid utformet av regissør og manusforfatter Lukas Dhont [2], rensket for debutfilmens typiske skavanker og barnesykdommer.

Silje Anette Grüner i Europafilm uttaler til Montages: «Girl er etter vår mening en av festivalens beste filmer og burde fått plass i hovedkonkurransen. Europafilm er utrolig stolt av å distribuere denne empatiske, vakre og viktige filmen, som vi håper vil nå et kvalitetsbevisst publikum i Norge.»

I tillegg til den gjeve prisen for festivalens beste debutfilm, «Camera d’or», tok Girl med seg utmerkelsen for beste skuespiller i Un certain regard og FIPRESCIs Un certain regard-pris, samt «Queer Palm».

Europafilm har ennå ikke annonsert norsk premieredato, men vi krysser fingrene for at denne blir å se på Oslo Fusion [3] allerede i september.

*

[4]*


Artikkel skrevet ut fra Montages: https://montages.no

Lenke til artikkel: https://montages.no/nyheter/europafilm-distribuerer-arets-mest-prisvinnende-film-i-cannes/

Lenker i denne artikkelen:

[1] Girl: https://www.imdb.com/title/tt8254556/?ref_=nm_knf_i3

[2] Lukas Dhont: https://www.imdb.com/name/nm4080113/

[3] Oslo Fusion: https://oslofusion.no/

[4] Image: http://montages.no/nyheter/europafilm-distribuerer-arets-mest-prisvinnende-film-i-cannes/girls-2/

Copyright © 2009 Montages.no. All rights reserved.