- Montages - https://montages.no -

Montages.no

DNF-eksamensfilmen Generation Mars nominert til student-Oscar

Av , 3. august 2016 i Ukategorisert

I går annonserte Student Academy Awards [1] sine nominasjoner til årets student-Oscars, og blant de nominerte [1] finner vi Alexander Turpins eksamensfilm fra Den norske filmskolen (DNF), Generation Mars [2].

Generation Mars er nominert i kategorien foreign narrative. Student Academy Awards opererer med syv kategorier: animation, alternative, documentary, narrative, foreign narrative, foreign animation og foreign documentary. Oversikten over samtlige nominasjoner finner du på Akademiets hjemmeside.

Siden prisen ble etablert i 1973 markerer dette fjerde gangen DNF deltar i konkurransen. I 2003 gikk Regjeringen Martin [3], regissert av Roar Uthaug, helt til topps, og det samme gjorde Tuba Atlantic [4] (Hallvar Witzø) i 2011. To Guard a Mountain [5](Izer Aliu) fikk en nominasjon i 2013.

I Generation Mars følger vi Astrid (Inga Ibsdotter Lilleaas [6]) som har deltatt i realityprogrammet «Generation Mars» og vunnet hovedpremien – en reise til Mars, uten returbillett. Astrid er klarfor å forlate jorda, men først må hun ta farvel med tingene og menneskene hun elsker.

Inga Ibsdotter Lilleaas som Astrid i «Generation Mars»

Inga Ibsdotter Lilleaas som Astrid i «Generation Mars»

Produsent Elisa Fernanda Pirir [7] forteller åpenhjertig om produksjonen overfor Montages, og hva en student Oscar-nominasjon betyr:

Det er helt surrealistisk! Denne filmen har ikke vært lett å lage. Tvert imot har det vært et så å si umulig prosjekt som vi jobbet beinthardt for å realisere. Regissøren og jeg laget opprinnelig en film baset på samme idé som en øvelse på skolen. Vi hadde det kjempegøy, men resultatet ble virkelig ikke noe å skrytte av…

Nå skulle vi imidlertid gjøre det bra! Det høres ganske absurd ut å lage en emosjonell film om et realityprogram på Mars, og vi skrev minst femten utkast til manus før vi så oss fornøyde. Vi måtte gå dypt inn oss selv og stille oss spørsmålet: Hvor langt er vi villig til å gå for å bli kjent?

Alexander hadde ønsket å lage en eksamensfilm om «Generation Mars» i årevis, så det ble viktig å ivareta hans personlige stemme i prosjektet. Manusforfatter, regissør og produsent delte mange opplevelser underveis og kom tett på hverandre; det ble på alle måter en intens arbeidsprosess.

Vi falt mange ganger undervis, og noen dager var fallet hardere enn noe vi hadde forestilt oss. Å lage en så stor film som «eksamensoppgave» på Den norske filmskolen er praktisk talt ikke mulig, men vi var heldige og fikk mange frivillige som stilte opp og hjalp oss hele veien. Folk hjalp til via crowdfunding, som produksjonsassistenter, ga tilbakemeldinger på manus, klipp osv. – vi hadde aldri klart oss uten disse fantastiske bidragsyterne.

Jeg er utrolig glad og veldig stolt av staben og det vi har fått til. Den overraskende nominasjonen inspirerer meg til å fortsette å jobbe hardt for å oppnå drømmen min.

Vi gratulerer gjengen bak Generation Mars og Den norske filmskolen med nominasjonen. Student Oscar-seremonien finner sted 22. september i ærverdige Samuel Goldwyn Theater i Beverly Hills.

*

Generation Mars. Regi: Alexander Turpin, produsent: Elisa Fernanda Pirir, manus: Jørgen Færøy Flasnes, foto: Mattias Pollak, produksjonsdesign: Marius Winje Brustad, klipp: Herman Mjølge Lysne Paulsen, lyd: Bror Kristiansen.

Generation Mars [8] from Den norske filmskolen [9] on Vimeo [10].


Artikkel skrevet ut fra Montages: https://montages.no

Lenke til artikkel: https://montages.no/nyheter/dnf-eksamensfilmen-generation-mars-nominert-til-student-oscar/

Lenker i denne artikkelen:

[1] Student Academy Awards: http://www.oscars.org/news/2016-student-academy-awards-finalists-announced

[2] Generation Mars: http://www.imdb.com/title/tt5273818/?ref_=nm_flmg_act_1

[3] Regjeringen Martin: http://www.imdb.com/title/tt0320356/

[4] Tuba Atlantic: http://www.imdb.com/title/tt2061843/

[5] To Guard a Mountain : http://www.imdb.com/title/tt2231536/

[6] Inga Ibsdotter Lilleaas: http://montages.no/filmfolk/inga-ibsdotter-lilleaas

[7] Elisa Fernanda Pirir: http://www.imdb.com/name/nm5576667/

[8] Generation Mars: https://vimeo.com/169971224

[9] Den norske filmskolen: https://vimeo.com/filmskolen

[10] Vimeo: https://vimeo.com

Copyright © 2009 Montages.no. All rights reserved.