- Montages - https://montages.no -

Montages.no

Distributøren Tour de Force kjøper Jupiter’s Moon – en av våre favoritter fra årets Cannes-festival

Av , 1. juni 2017 i Ukategorisert

Tour de Force har kjøpt Kornél Mondruczó [1]s enestående fabel Jupiter’s Moon [2] for norsk kinodistribusjon.

En svært gledelig nyhet, for dette var utvilsomt blant Montages’ absolutte favoritter under årets Cannes-festival – ja, våre mange utsendte var sjeldent samstemte om at dette var en heftig film, på et kunstnerisk ambisjonsnivå de færreste i hovedkonkurransen kunne måle seg med.

Tor Fosse, leder i Tour de Force, er svært entusiastisk overfor Montages: «Will Smith [3] uttalte i forbindelse med prisseremonien i Cannes: ‘Sometimes democracy sucks!’ Dette fordi juryen ikke ville gi Gullpalmen til Jupiter’s Moon. Tour de Force er enige med Smith i at det ungarske bidraget til hovedkonkurransen ville ha vært den rette mottaker av festivalens gjeveste pris. Vi har nå kjøpt filmen for kinodistribusjon, og den vil få norgespremiere under Bergen Internasjonale Filmfestival [4] i september.»

Regissør Kornél Mundruczó har for øvrig også vært representert på BIFF tidligere, med «hundefilmen» White God [5], som vant Un Certain Regard-seksjonens hovedpris i 2014. Denne fikk imidlertid aldri norsk kinodistribusjon.

Vi gleder oss stort til å gjenoppleve Jupiter’s Moon på det store lerretet – dette er en audiovisuell opplevelse som kun bør nytes i kinosalen! (Lytt til vår festivalpodkast [6] om filmen.)


Artikkel skrevet ut fra Montages: https://montages.no

Lenke til artikkel: https://montages.no/nyheter/distributoren-tour-de-force-kjoper-jupiters-moon-en-av-vare-favoritter-fra-arets-cannes-festival/

Lenker i denne artikkelen:

[1] Kornél Mondruczó: http://www.imdb.com/name/nm0610960/?ref_=tt_ov_dr

[2] Jupiter’s Moon: http://www.imdb.com/title/tt5842890/?ref_=nv_sr_1

[3] Will Smith: http://montages.no/filmfolk/will-smith

[4] Bergen Internasjonale Filmfestival: http://www.biff.no/

[5] White God: http://www.imdb.com/title/tt2844798/

[6] festivalpodkast: http://montages.no/2017/05/filmfrelst-266-cannes-2017-wonderstruck-og-jupiters-moon/

Copyright © 2009 Montages.no. All rights reserved.