- Montages - https://montages.no -

Montages.no

David Finchers Gone Girl får premiere høsten 2014

Av , 16. oktober 2013 i Ukategorisert

David Fincher [1] er godt i gang med filmatiseringen av Gillian Flynn [2]s spenningsroman Gone Girl [3], som 20th Century Fox i dag annonserte at vil få amerikansk kinopremiere neste høst, mer presist 3. oktober 2014. Det kan altså virke som Fincher & Co tar i bruk en tidligere vellykket strategi, og sikter seg inn mot Oscar-utdelingen 2015.

Finchers The Social Network [4]hadde amerikansk premiere 1. oktober 2010, og gled rett inn blant Oscar-favorittene det året. Facebook-filmen ble belønnet med hele tre gyldne statuetter, for henholdsvis beste adapterte manus (Aaron Sorkin [5]), beste klipp (Kirk Baxter [6] og Angus Wall [7]) og beste originalmusikk (Trent Reznor [8] og Atticus Ross [9]). At Fincher forsøker seg på noe lignende med lanseringen av Gone Girl virker derfor sannsynlig – noe vi også kan tolke som et tegn på at regissøren arbeider med noe stort.

Gone Girl er basert på Gillian Flynns bestselger med samme tittel, og er en psykologisk thriller om en mann som blir siktet for drapet på sin egen kone. Et lovende utgangspunkt. Om Fincher klarer å levere noe av samme kaliber som den amerikanske versjonen av Stieg Larssons Menn som hater kvinner – som undertegnede synes er flere hakk bedre enn den svenske originalen – gjenstår å se.

Innspillingen er allerede i gang, og forhåpentligvis er de første smakebitene fra Gone Girl like rundt hjørnet. Etter et par år som produsent og regissør for House of Cards [10], er det godt å vite at Fincher skal fokusere på spillefilm i tiden fremover, i stedet for å gyve løs på en ny sesong av Netflix-serien.


Artikkel skrevet ut fra Montages: https://montages.no

Lenke til artikkel: https://montages.no/nyheter/david-finchers-gone-girl-far-premiere-hosten-2014/

Lenker i denne artikkelen:

[1] David Fincher: http://montages.no/filmfolk/David%20Fincher/

[2] Gillian Flynn: http://en.wikipedia.org/wiki/Gillian_Flynn

[3] Gone Girl: http://montages.no/film/gone-girl/

[4] The Social Network : http://montages.no/?s=Social+Network+

[5] Aaron Sorkin: http://montages.no/filmfolk/Aaron%20Sorkin/

[6] Kirk Baxter: http://montages.no/filmfolk/kirk-baxter

[7] Angus Wall: http://montages.no/filmfolk/angus-wall

[8] Trent Reznor: http://montages.no/filmfolk/trent-reznor

[9] Atticus Ross: http://montages.no/filmfolk/atticus-ross

[10] House of Cards: http://www.imdb.com/title/tt1856010/

Copyright © 2009 Montages.no. All rights reserved.