- Montages - https://montages.no -

Montages.no

Dardenne-brødrene forbereder drama om terrorismens vekst i Europa

Av , 12. august 2016 i Ukategorisert

De belgiske Dardenne-brødrene forbereder et drama om terrorismens vekst i Europa.

I kjølvannet av de redselsfulle terrorangrepene i Brussel, er det ikke overraskende at Belgias fremste filmskapere, Jean-Pierre og Luc Dardenne [1], adresserer problematikken. Under filmfestivalen i Lima, som hyller Gullpalme-grossistene med et retrospektiv, fortalte Luc Dardenne til Variety [2]: «We are writing the script now, and hope to shoot it in Belgium by the fall of next year.»

Prosjektet står foreløpig uten tittel, og det foreligger ingen detaljer om fortellingen. Som Variety påpeker, har Dardenne-brødrene en særlig teft for å skildre hvordan mennesker i lavere sosiale sjikt skyves ut av samfunnet og tvinges til å gjøre drastiske livsvalg – hvilket er tilfellet for mange av fremmedkrigerne.

Dardenne-brødrene fikk omsider oppleve å motta lunken kritikk, under årets Cannes-festival, der de konkurrerte med krimdramaet The Unknown Girl. I etterkant av premieren valgte de å lytte til kritikerne [3], og filmen som får premiere på kinoer over hele verden utover høsten og til neste år er en innstrammet og omklippet versjon.

Filmen har fått tittelen Kvinne, ukjent [4] på norsk, og vil distribueres av Arthaus i løpet av mars, 2017.


Artikkel skrevet ut fra Montages: https://montages.no

Lenke til artikkel: https://montages.no/nyheter/dardenne-brodrene-forbereder-drama-om-terrorismens-vekst-i-europa/

Lenker i denne artikkelen:

[1] Luc Dardenne: http://montages.no/filmfolk/luc-dardenne

[2] Variety: http://variety.com/2016/film/festivals/dardennes-bross-terrorism-coproduce-carnivore-drole-de-pere-1201835400/

[3] lytte til kritikerne: http://montages.no/nyheter/dardenne-brodrene-lytter-til-kritikerne-har-klippet-ny-versjon-av-the-unknown-girl/

[4] Kvinne, ukjent: http://www.arthaus.no/kommer/article1279953.ece

Copyright © 2009 Montages.no. All rights reserved.