- Montages - https://montages.no -

Montages.no

Dag Johan Haugeruds Barn skal konkurrere i Venezia

Av , 23. juli 2019 i Ukategorisert

Venezia 2019: Etter å ha blitt utsatt i flere omganger, får Dag Johan Haugerud [1]s andre helaftens spillefilm, Barn [2], omsider kinolansering til høsten, nærmere bestemt 13. september. I dag ble det offentliggjort at filmen vil få sin verdenspremiere og konkurrere om pris under filmfestivalen i Venezia, som en del av sideseksjonen Giornate degli autori [3] (Venice Days).

Det er ikke ofte norske filmer vises i Venezia – langt sjeldnere enn i Toronto, hvis festival begynner noen dager senere – så dette må sies å være stas, selv om filmen ikke skal delta i hovedkonkurransen. Venezias hovedkonkurranse er ikke på langt nær så prestisjetung som Cannes sin, der det å bli valgt ut i seg selv nærmest er en garanti for bred oppmerksomhet – tvert imot vises det hvert år mange helt ubetydelige filmer i Venezias hovedkonkurranse, og mange av «snakkisene» vises gjerne utenfor konkurranse eller i sideprogam. Ofte får filmene i en seksjon som Giornate større mulighet til å virkelig skinne – slik for eksempel Team Hurricane [4] gjorde for et par år siden. Altså har vi stor tro på at Giornate er god jord å vokse i for Haugeruds fremragende nye film.

Det er for øvrig Giornate-konsulenten og Twitter-yndlingen Cédric Succivalli [5] som har formildet de gledelige nyhetene:

[6]

Distributøren Arthaus [7] beskriver fortellingen i Barn slik:

Barn skildrer de dramatiske etterdønningene av en ulykke på en barneskole i utkanten av Oslo. Det er friminutt og Lykke, den 13 år gamle datteren til en profilert Arbeiderparti-politiker, skader klassekameraten Jamie, sønnen av en framtredende Frp-politiker. Ryktene om hva som egentlig har skjedd begynner å gå. Var det bare uskyldig lek? Liv, rektor på skolen og hemmelig kjæreste med Jamies far, må finne styrken til å konfrontere lokalsamfunnet og til å takle sine egne motstridende følelser.

Barn handler om hva barn betyr for samfunnet i dag: Hva det vil si å ha, og å være barn. Og i forlengelsen av det – hva det vil si å være voksen.

På rollelisten finner vi navn som Henriette Steenstrup, Thorbjørn Harr, Jan Gunnar Røise, Anne Marit Jacobsen, Andrea Bræin Hovig og Hans Olav Brenner.

Montages vil som vanlig være til stede i Venezia og rapportere fra festivalen med artikler og podkaster.

*


Artikkel skrevet ut fra Montages: https://montages.no

Lenke til artikkel: https://montages.no/nyheter/dag-johan-haugeruds-barn-skal-konkurrere-i-venezia/

Lenker i denne artikkelen:

[1] Dag Johan Haugerud: https://montages.no/filmfolk/dag-johan-haugerud

[2] Barn: https://montages.no/film/barn/

[3] Giornate degli autori: http://www.giornatedegliautori.com/index.asp

[4] Team Hurricane: https://montages.no/film/team-hurricane/

[5] Cédric Succivalli: https://twitter.com/OnTheLido

[6] Image: https://montages.no/nyheter/dag-johan-haugeruds-barn-skal-konkurrere-i-venezia/skjermbilde-2019-07-23-kl-13-06-56/

[7] Arthaus: https://www.arthaus.no/kommer/article1364337.ece

Copyright © 2009 Montages.no. All rights reserved.