Blind har mottatt distribusjonspris i Berlin

Berlinalen 2014: Eskil Vogts regidebut, Blind, som hadde verdenspremiere under Sundance filmfestival tidligere i år (hvor den mottok World Cinema Screenwriting Award), har den siste uken vært aktuell under Berlinalen. Her har den nettopp mottatt Europa Cinemas Label-pris for beste europeiske spillefilm.

Ved å bli tildelt Label-prisen for beste europeiske spillefilm vil Blind motta distribusjonshjelp av Europa Cinemas Network, et nettverk bestående av hele 69 land. I tillegg vil distributører og kinoer motta promoterings- og insentiv-støtte, for å legge til rette for visninger av filmen.

Juryens begrunnelse lyder som følger:

Blind er et friskt pust med en virkelig interessant tilnærming til den narrative strukturen. Filmen erter publikum og leker med følelsen av fantasi og virkelighet.  Fremfor alt er dette en arthouse-film som vil engasjere publikum og provosere til debatt blant et yngre publikum. På den måten er filmen et kjærkomment motstykke til dominansen av drama for de middelaldrende

Blind ble plukket ut blant 50 filmer som deltok i festivalens offisielle konkurranseprogram, og juryen bestod av fire utvalgte medlemmer fra Europa Cinemas Network, henholdsvis fra Island, Tyskland, Sveits og Irland. Blind ble vist i Panorama, et sideprogram som kan sammenlignes med Cannes-festivalens Un Certain Regard-seksjon.

Vi gratulerer Eskil Vogt & Co med en særdeles velfortjent pris. Blind får norsk kinopremiere 28. februar. Se filmens trailer under plakaten:

*

ilfplux13

*

Kilde: Norsk filminstututt