Amerikansk trailer og plakat til Joachim Triers Thelma

Joachim Triers Thelma nærmer seg det internasjonale publikummet med en amerikansk trailer og kinoplakat – kun få dager før filmen får sin internasjonale premiere i Toronto.

Etter at Thelma høstet panegyrisk mottagelse hos den norske pressen etter at filmen åpnet filmfestivalen i Haugesund i august, har den både blitt hanket inn til filmfestivalen i Toronto, Fantastic Fest i Texas og New York Film Festival. I tillegg ble det for et par dager siden klart at den er trukket ut som Norges bidrag til Oscar-kappløpet, og dermed kniver om å få en nominasjon i kategorien beste ikke-engelskspråklige film.

Nå har altså Thelma, som har nordamerikansk premiere førstkommende søndag i Toronto, fått en amerikansk trailer. Den kan ikke sies å være drastisk annerledes fra den norske, men noe er blitt justert for å treffe et utenlandsk publikum – eksempelvis har man valgt å benytte den dramatiske låta «The Wolves» av Cyrus Reynolds. I tillegg har det blitt sluppet en oppsiktsvekkende vakker plakat til filmen.

Thelma får amerikansk kinodistribusjon via distributøren The Orchard, og blir å se på kino over Atlanteren fra og med 10. november.