Filmfrelst #543: Berlinalen 2023, del 1

Berlinalen 2023: I denne første podkastrapporten fra årets filmfestival i Berlin tar vi temperaturen på programmet og skravler vi oss gjennom tre av de første filmene vi har sett.

Omsider er Berlinalen tilbake for fullt, etter to unntaksår under pandemien da arrangementet kun ble avholdt med henholdsvis digitale og sterkt reduserte utgaver. Festivalen oppleves å være i godt gammelt modus, med fulle saler og iskald februarvind langs den tyske hovedstadens brede gater, men årets program har et påtagelig fravær av etablerte auteurer – som setter ekstra krav til nysgjerrighet i møte med visningsmenyen.

Dermed har vi startet festivalen med å gå på en klassisk oppdagelsesreise, og det har også gitt en viss avkastning – markert av de tre filmene som står i fokus i vår første podkastrapport. Hør våre første tanker om Tina Satters amerikanske indie Reality (med stjerneskuddet Sydney Sweeney i hovedrollen), Sam H. Freeman og Ng Choon Pings britiske hevnfilm Femme og Emily Atefs tyske bonderomanse Someday We’ll Tell Each Other Everything i samtalen nedenfor, som er fri for spoilere.

Ved mikrofonene sitter Lars Ole Kristiansen, Karsten Meinich, Pernille Middelthon og Mads Halvorsen.

God lytting!