Filmfrelst #379: Rapport fra Berlinalen 2020

Berlinalen 2020: Den 70. utgaven av filmfestivalen i Berlin er i gang, og vi er på platz. I denne innledende podkastepisoden fra årets festival deler vårt panel sine inntrykk fra det første «døgnet» med film.

I våre festivalpodkastepisoder forsøker vi som oftest å holde fokuset på én eller to filmer som alle i panelet har sett, men denne gangen tenkte vi det kunne være fint å variere litt. Så her har vi samlet oss «on location» ute i festivallandskapet, og praten går ganske fritt fra film til film – ettersom vi hadde sett veldig mye forskjellig fra den første festivaldagen.

Filmene som presenteres og snakkes om i denne episoden inkluderer Philippe Falardeaus My Salinger Year (Special Gala/åpningsfilm), Kazik Radwanskis Anne at 13,000 ft (Forum), Andrew LevitasMinamata (Special Gala), Cristi Puius Malmkrog (Encounters), Bassam Tariqs Mogul Mowgli (Panorama), og Jia Zhangkes Swimming Out Till The Sea Turns Blue.

I panelet sitter Pernille Middelthon, Mads Halvorsen, Karsten Meinich og Lars Ole Kristiansen. Episoden inneholder ingen spoilere. God lytting!