Filmfrelst #337: En samtale med Brady Corbet og Mona Fastvold om Vox Lux

I denne episoden intervjuer vi regissør Brady Corbet og manusforfatter Mona Fastvold, live på Vega Scene i Oslo, i forbindelse med festpremieren på Vox Lux.

Montages har drevet kampanje for å kaste lys over Vox Lux helt siden verdenspremieren på filmfestivalen i Venezia i fjor høst, og på veien lyktes vi med å bidra til at filmen fikk norsk kinodistribusjon (via Tour de Force), og en verdig premiere. I samarbeid med Vega Scene og distributøren inviterte vi til førvisninger og fest, med besøk av regissør Brady Corbet og manusforfatter Mona Fastvold (Søvngjengeren). Opptaket nedenfor er samtalen mellom Corbet, Fastvold og Montages-redaktørene som fant sted på Vega Scene torsdag 28. mars.

Vox Lux fremstiller popartisten «Celeste» sin tilblivelse, mot en beksvart bakgrunn som overlevende av en skolemassakre. Skuespiller, regissør og manusforfatter Brady Corbet vakte oppsikt allerede med sin debutfilm, The Childhood of a Leader (vist i sideprogrammet Orizzonti i Venezia i 2015), og hans virtuose registil gjorde at vi sammenlignet ham med Xavier Dolan i denne festivalpodkasten.

God lytting!