- Montages - https://montages.no -

Montages.no

Filmfrelst #316: Venezia 2018 – Luca Guadagninos Suspiria

Av Redaksjonen , 5. september 2018 i Festival,Filmfrelst

Venezia 2018: Vi har sett Luca Guadagninos Suspiria [1] – filmen vi møtte med størst forventninger under årets Venezia-festival. I denne episoden diskuterer vi hvordan Guadagninos tolkning skiller seg fra Dario Argento [2]s originale versjon, og hva det er som gjør Suspiria til et så fascinerende stykke film.

Hvem hadde trodd at det til slutt ble Luca Guadagnino [3] som skulle lage nyinnspilling av Dario Argentos mesterverk og kultklassiker Suspiria [1] (1977)? I kjølvannet av den italienske regissørens suksess med Oscar-nominerte Call Me By Your Name [4] (som er en stor favoritt fra inneværende filmår for oss i Montages-redaksjonen), har forventningene est til et punkt der de nesten blir umulige å innfri.

Heldigvis evner Guadagnino å overraske publikum med sin egen Suspiria. Selv om trailerne stadig kan sies å være representative for filmens tone, har filmen blitt noe ganske annet – og potensielt mye smalere – enn en tradisjonell horror.

Episoden inneholder bare ytterst små spoilere, som vi nevner når vi kommer dit i samtalen. Ved mikrofonene sitter Karsten Meinich, Lars Ole Kristiansen og Pernille Middelthon.

God lytting!


Artikkel skrevet ut fra Montages: https://montages.no

Lenke til artikkel: https://montages.no/2018/09/filmfrelst-316-venezia-2018-luca-guadagninos-suspiria/

Lenker i denne artikkelen:

[1] Suspiria: http://montages.no/film/suspiria-2/

[2] Dario Argento: http://montages.no/filmfolk/dario-argento/

[3] Luca Guadagnino: http://montages.no/filmfolk/luca-guadagnino

[4] Call Me By Your Name: http://montages.no/film/call-me-by-your-name/

Copyright © 2009 Montages.no. All rights reserved.