- Montages - https://montages.no -

Montages.no

Filmfrelst #307: Cannes 2018 – Lars von Triers The House That Jack Built

Av Redaksjonen , 19. mai 2018 i Festival,Filmfrelst

Cannes 2018: Den mest imøtesette filmen i Cannes i år var nok utvilsomt The House That Jack Built [1] av Lars von Trier [2]. Ikke uventet forårsaket filmen skandale etter første visning, og i denne podkasten tar vi for oss den danske mesterens nye provokasjon.

For å gjøre en lang historie kort: Lars von Trier ble erklært persona non grata av Cannes-festivalen i kjølvannet av at han på en pressekonferanse etter Melancholia [3] i 2011 spøkte med nazisympatier (det hele var egentlig bare en dårlig levert spøk, men misforståelsen ble raskt tusendoblet i størrelse av et hissig internasjonalt pressekorps).

Han ble altså uønsket i Cannes, og etter dansk verdenspremiere på kinoversjonen av Nymphomaniac i 2013 tok regissøren med seg sin director’s cut av Nymphomaniac: vol. 1 [4] og vol. 2 [5] til henholdsvis i filmfestivalene Berlin og Venezia i 2014, før Lars von Trier nå i 2018 endelig har returnert til Cannes – riktignok etter å ha akseptert et kompromiss om at The House That Jack Built måtte bli vist utenfor hovedkonkurransen.

Med utgangspunkt i denne situasjonen dykker vårt podkastpanel på Croisetten inn i Von Triers såkalte seriemorderfilm om ingeniøren Jack (Matt Dillon), et verk som raskt skulle vise seg å være både sjangerutro og personlig i sitt budskap – noe som for så vidt heller ikke var noen overraskelse.

Blant måkene og rundt mikrofonene i Cannes sitter Lars Ole Kristiansen, Pernille Middelthon, Sveinung Wålengen og Truls Foss.

God lytting!


Artikkel skrevet ut fra Montages: https://montages.no

Lenke til artikkel: https://montages.no/2018/05/filmfrelst-307-cannes-2018-lars-von-triers-the-house-that-jack-built/

Lenker i denne artikkelen:

[1] The House That Jack Built: http://montages.no/film/the-house-that-jack-built/

[2] Lars von Trier: http://montages.no/filmfolk/lars-von-trier/

[3] Melancholia: http://montages.no/film/melancholia/

[4] Nymphomaniac: vol. 1: https://www.imdb.com/title/tt1937390/reference

[5] vol. 2: https://www.imdb.com/title/tt2382009/reference

Copyright © 2009 Montages.no. All rights reserved.