- Montages - https://montages.no -

Montages.no

Filmfrelst #288: Rian Johnsons Star Wars: Episode VIII – The Last Jedi

Av Redaksjonen , 8. januar 2018 i Filmfrelst

Vår første podkastepisode i 2018 handler om Star Wars: Episode VIII – The Last Jedi [1], den åttende filmen i Skywalker-sagaen, som på tross av svært positiv mottagelse hos kritikerne og enorme besøkstall har blitt gjenstand for heftig debatt i fanmiljøene.

Etter å ha latt The Last Jedi synke inn i ukene etter premieren 13. desember, har vi i denne episoden samlet oss rundt bordet for å dele våre tanker rundt indie-regissør Rian Johnsons første studiofilm; det foreløpig nest siste kapittelet i fortellingen om Skywalker-familien, deres venner og fiender – og den evige kampen mellom det onde og det gode, i en galakse langt, langt borte. Johnson har skrevet og regissert filmen, og The Last Jedi er både hans hyllest til Star Wars-universet og et verk som insisterer på å introdusere nye ideer, for å opprettholde relevansen og levedyktigheten for serien.

«Disney og Lucasfilm, med Kathleen Kennedy [2] bak roret, kunne pekt på langt tryggere navn enn Rian Johnson (Brick [3], Looper [4]),» skriver Montages-redaktør Lars Ole Kristiansen i sin omtale [5]. «I forrige runde typecastet de Star Trek-regissør J.J. Abrams [6] – men som kritikerne ble de trolig bekymret for at serien skulle få hvilepuls etter den første oppoverbakken, og derfor enige om å satse friskt. Resultatet er at Star Wars ikke bare er gøy igjen, men også kunstnerisk relevant.»

I denne podkastpraten plukker vi opp flere av trådene i debatten, og i panelet sitter Pernille Middelthon, Thor Joachim Haga, Lars Ole Kristiansen og Karsten Meinich. I løpet av samtalen diskuterer vi The Last Jedi i detalj – som betyr at alle dere som ikke er blant de over 400.000 nordmenn som har sett filmen til nå, bør være på vakt for spoilere.

God lytting!


Artikkel skrevet ut fra Montages: https://montages.no

Lenke til artikkel: https://montages.no/2018/01/filmfrelst-288-rian-johnsons-star-wars-episode-viii-the-last-jedi/

Lenker i denne artikkelen:

[1] Star Wars: Episode VIII – The Last Jedi: http://montages.no/film/star-wars-the-last-jedi/

[2] Kathleen Kennedy: http://montages.no/filmfolk/kathleen-kennedy

[3] Brick: http://www.imdb.com/title/tt0393109/?ref_=nv_sr_1

[4] Looper: http://montages.no/film/looper/

[5] i sin omtale: http://montages.no/2017/12/rian-johnson-gjor-star-wars-kunstnerisk-relevant-igjen-med-the-last-jedi/

[6] J.J. Abrams: http://montages.no/filmfolk/j-j-abrams

Copyright © 2009 Montages.no. All rights reserved.