- Montages - https://montages.no -

Montages.no

Filmfrelst #257: Andrej Tarkovskijs Stalker (1979)

Av Redaksjonen , 6. februar 2017 i Filmfrelst

Cinematekene [1] er et samarbeid om felles digitale visninger på cinematekene i Bergen, Kristiansand, Lillehammer, Oslo, Stavanger, Tromsø og Trondheim. Montages setter gjennom ukentlige artikler fokus på filmene i utvalget. Andrej Tarkovskijs Stalker (1979) vises fra og med torsdag 9. februar i Oslo, Bergen, Lillehammer, Stavanger, Trondheim og Tromsø. I Kristiansand vises filmen tirsdag 21. februar. Filmen vises på en rekke tidspunkt i flere av byene. Visningstider og informasjon finnes her [2] eller hos det enkelte cinemateket.

*

I denne episoden av Filmfrelst snakker vi om den russiske mesteren Andrej Tarkovskij [3]s gåtefulle film Stalker [4] (1979), som i februar er aktuell på Cinematekene rundt omkring i Norge.

Stalker er kanskje Tarkovskijs mest populære og kultforklarte film, en evig kilde til mystikk og lange diskusjoner. Selv var regissøren skeptisk til å «forhåndstolke» filmene sine, og var åpen for at de kunne bety mange forskjellige ting.

I denne samtalen forsøker vi på ingen måte å komme til bunns i Stalkers brønn, men fokuserer på hvordan det er å oppleve filmen, hvordan den er utformet og fortalt, og hvilke forbindelser den har til andre Tarkovskij-verker.

Ved mikrofonene sitter Karsten Meinich og Lars Ole Kristiansen.

God lytting!

*

Hør også gjerne vår episode [5] av Filmfrelst der vi diskuterer Tarkovskijs Solaris [5] (1972), som også nevnes i Stalker-samtalen ovenfor.


Artikkel skrevet ut fra Montages: https://montages.no

Lenke til artikkel: https://montages.no/2017/02/filmfrelst-257-andrej-tarkovskijs-stalker-1979/

Lenker i denne artikkelen:

[1] Cinematekene: http://cinematekene.no/

[2] her: http://www.cinemateket.no/cinemateket/torsdagsfilmen

[3] Andrej Tarkovskij: http://montages.no/filmfolk/andrej-tarkovskij

[4] Stalker: http://montages.no/film/stalker/

[5] vår episode: http://montages.no/2016/11/filmfrelst-249-andrej-tarkovskijs-solaris/

Copyright © 2009 Montages.no. All rights reserved.