- Montages - https://montages.no -

Montages.no

Filmfrelst #248: Picnic med døden

Av Redaksjonen , 31. oktober 2016 i Filmfrelst

*

John Boorman [3]s gruoppvekkende villmarkshorror Picnic med døden [4] («Deliverance», 1972) er tilbake i nyrestaurert digital utgave, og skal nå i november vises på det store lerretet hos Cinematekene [5]. Vi har hatt et gjensyn med filmen, og i denne podkastepisoden diskuterer vi dens innflytelsesrike arv.

Picnic med døden er en filmklassiker som på mange måter er vel så berømt for sine ikoniske motiver (gutten med banjoen, armbrøsten til Burt Reynolds [6], «squeal like a pig»-scenen, osv.) som den har blitt kjent for John Boormans disiplinerte regigrep og fotograf Vilmos Zsigmond [7]s spenningsskapende visuelle valg. Begge disse kvalitetene ved filmen fortjener sin status, noe vi kommer nærmere inn på i denne podkastpraten – der Montages-redaktørene Karsten Meinich og Lars Ole Kristiansen snakker seg gjennom Picnic med døden.

Episoden tar høyde for at de fleste av lytterne har sett filmen, så samtalen inneholder derfor spoilere. Underveis trekker vi også inn et knippe anbefalinger, og her er linkene: Breat Easton Ellis’ podkastsamtale med Paul Schrader [8] og John Boormans bokserie Projections [9], samt det nye opptrykket av Larry Clark [10]s fotobok Tulsa (gratis frakt hos BookDepository [11]).

God lytting!


Artikkel skrevet ut fra Montages: https://montages.no

Lenke til artikkel: https://montages.no/2016/10/filmfrelst-248-picnic-med-doden/

Lenker i denne artikkelen:

[1] Cinematekene: http://cinematekene.no/

[2] her: http://www.cinemateket.no/program/cinematekene/visningstider-i-november

[3] John Boorman: http://montages.no/filmfolk/john-boorman/

[4] Picnic med døden: http://montages.no/film/picnic-med-doden/

[5] Cinematekene: http://www.cinemateket.no/program/cinematekene

[6] Burt Reynolds: http://montages.no/filmfolk/burt-reynolds/

[7] Vilmos Zsigmond: http://montages.no/filmfolk/vilmos-zsigmond/

[8] Breat Easton Ellis’ podkastsamtale med Paul Schrader: http://www.podcastone.com/pg/jsp/program/episode.jsp?programID=592&pid=1685639

[9] John Boormans bokserie Projections: https://www.amazon.co.uk/s/ref=nb_sb_noss?url=search-alias%3Daps&field-keywords=John+Boorman+Projections

[10] Larry Clark: http://montages.no/filmfolk/larry-clark/

[11] hos BookDepository: http://www.bookdepository.com/Tuls-Larry-Clark/9780802137487

Copyright © 2009 Montages.no. All rights reserved.