- Montages - https://montages.no -

Montages.no

Filmfrelst #222: Jungelboken og Zootropolis

Av Redaksjonen , 28. april 2016 i Filmfrelst

Er antropomorfe dyr og voksen tematikk à la mode i denne vårens barne- og familiefilmer fra Disney? Det kan virke sånn, og vi setter Jungelboken [1] og Zootropolis [2] under lupen i denne Filmfrelst-episoden.

Etter at Disney kjøpte opp Pixar, Marvel og Lucasfilm har kinofilmene de slipper stort sett kommet fra et av disse underhusene, men denne våren har endelig Disneys «egne» produksjoner – Jungelboken og Zootropolis – slått an igjen, som Frost [3] gjorde i 2013, hos både kritikere og publikum.

Vi diskuterer hvordan disse to filmene på hver sin måte er et uttrykk for animasjonsfilmens muligheter og begrensninger, og ser nærmere på både de narrative valgene regissør Jon Favreau [4] har gjort i sin nytolkning av Kiplings (og Walt Disneys) Jungelboken, samt hvordan Zootropolis‘ tungt allegoriske univers speiler alvorlige (og dystre) utfordinger i samfunnet vårt.

I podkastpanelet sitter Montages’ Karsten Meinich og Lars Ole Kristiansen, med Filmmagasinets Pernille Risbråthe Egebjerg som gjest for anledningen.

God lytting!


Artikkel skrevet ut fra Montages: https://montages.no

Lenke til artikkel: https://montages.no/2016/04/filmfrelst-222-jungelboken-og-zootropolis/

Lenker i denne artikkelen:

[1] Jungelboken: http://montages.no/film/jungelboken/

[2] Zootropolis: http://montages.no/film/zootropolis/

[3] Frost: http://www.imdb.com/title/tt2294629/combined

[4] Jon Favreau: http://montages.no/filmfolk/jon-favreau/

Copyright © 2009 Montages.no. All rights reserved.