- Montages - https://montages.no -

Montages.no

Filmfrelst #214: Berlinalen 2016 – Chi-Raq

Av Redaksjonen , 24. februar 2016 i Filmfrelst

Berlinalen 2016: Spike Lee [1]s nye film Chi-Raq [2] var en av de beste filmene ved årets filmfestival i Berlin, og i denne episoden dykker vi dypt ned i denne aggressivt politiske og eksplosivt visuelle filmen.

Chi-Raq er en adaptasjon av den greske klassikeren «Lysistrata», der kvinnene går til sex-streik for å få slutt på Peloponnes-krigen. I Spike Lees versjon er narrativet forflyttet til dagens Chicago, der voldsspiralen har ledet til en hyppighet av drap som kan måle seg med krigen i Irak – derav tittelen Chi-Raq – og gjengledernes kvinner, med Lysistrata i spissen, tyr til sex-streik og okkuperer et militært våpenlager.

Da Gullbjørnen og de andre prisene i Berlin ble delt ut lørdag [3], var Chi-Raq tilsidesatt, fordi den forbløffende nok ble vist utenfor konkurranse i Berlinale-programmet – et valg mange mener at handler mer om festivalens frykt for nye distribusjonsplattformer (Amazon har finansiert og distribuert Chi-Raq), enn filmens kvaliteter.

For oss i Montages var uansett Chi-Raq et av festivalens virkelige høydepunkter, og i denne podkastsamtalen diskuterer Karsten Meinich og Lars Ole Kristiansen de mange enestående kvalitetene til Spike Lees nye verk, og hvordan filmen hører hjemme i regissørens oeuvre.

  • NB: Filmen har ikke norsk kinodistribusjon, og som vi nevner i episoden er Chi-Raq allerede sluppet på DVD/Bluray, på Amazon [4] (Sone 1).

God lytting!


Artikkel skrevet ut fra Montages: https://montages.no

Lenke til artikkel: https://montages.no/2016/02/filmfrelst-214-berlinalen-2016-chi-raq/

Lenker i denne artikkelen:

[1] Spike Lee: http://montages.no/filmfolk/spike-lee/

[2] Chi-Raq: http://montages.no/film/chi-raq/

[3] ble delt ut lørdag: http://montages.no/nyheter/berlinalen-2016-er-avsluttet-gullbjornen-til-fuocoammare-regipris-til-mia-hansen-love/

[4] på Amazon: http://www.amazon.com/gp/product/B017W1P79I

Copyright © 2009 Montages.no. All rights reserved.