- Montages - https://montages.no -

Montages.no

Filmfrelst #162: Hobbiten: Femhærerslaget

Av Redaksjonen , 13. desember 2014 i Filmfrelst

Peter Jackson [1] er endelig i mål med den siste av sine Tolkien-adaptasjoner, nå som Hobbiten: Femhærerslaget [2] – den avsluttende filmen i Hobbiten-trilogien – er på kino. Men er det «endelig» på en god eller dårlig måte?

Her i Montages har vi underveis vært noe splittet i våre reaksjoner på Hobbiten-filmene, men de fleste av oss har erkjent at filmene er en skuffelse – ikke minst målt opp mot Peter Jacksons enestående Ringenes herre [3]-trilogi (2001-2003). Likevel føles det viktig å sette ord på hva som gjør at Hobbiten-trilogien skaper en sørgelig resignasjonsfølelse overfor Jacksons Tolkien-univers, og ikke minst diskutere uenighetene – siden mange har et mer sympatisk forhold til Hobbiten-filmene enn andre.

I denne episoden av Filmfrelst er hele Montages-redaksjonen samlet rundt bordet, og samtalen dreier seg både om Hobbiten: Femhærerslaget i seg selv og trilogien som helhet.

På tross av nederlagsstemningen og skuffelsen som preger diskusjonen, håper vi dette kan være en inngangsport til en utvidet samtale i kommentarfeltet om hva som gikk galt (eller hva som er bra) med Hobbiten-filmene.

God lytting!


Artikkel skrevet ut fra Montages: https://montages.no

Lenke til artikkel: https://montages.no/2014/12/filmfrelst-162-hobbiten-femhaererslaget/

Lenker i denne artikkelen:

[1] Peter Jackson: http://montages.no/filmfolk/Peter%20Jackson/

[2] Hobbiten: Femhærerslaget: http://montages.no/film/hobbiten-femhaererslaget/

[3] Ringenes herre: http://montages.no/film/ringenes-herre/

Copyright © 2009 Montages.no. All rights reserved.