- Montages - https://montages.no -

Montages.no

Glimt av L.A. i The Canyons-teaser

Av Sveinung Wålengen , 20. juli 2012 i Artikler

Regissør Paul Schrader [1] og manusforfatter Bret Easton Ellis [2] er igang med innspillingen av det besnærende samarbeidsprosjektet The Canyons [3], en spillefilm som blir til etter en uortodoks, kreativ prosess der produksjonen bl.a. har tatt i bruk innovative nettbaserte i sitt forarbeid. Denne uken ble den første teaser-traileren sluppet, med et folketomt Los Angeles i fokus.

Selve innholdet i teaseren kan oppsummeres ganske kvikt: en to og et halvt minutt lang montasje med bilder fra Los Angeles, med låten «Coming Down» av Dum Dum Girls på lydsporet. Vestkyst-stemningen etableres, men stort mer er det ikke å hente – jeg tviler også på om noen av disse bildene blir å finne i den ferdige filmen The Canyons:

Men teaseren vitner om det viktigste, nemlig at filmen faktisk blir til. Selv om rollebesetningen glimrer med sitt fravær i filmsnutten over er de fleste nå bekreftet, og Schrader har utvilsomt gjort spennende valg. Skandalebefengte Lindsay Lohan [4] og pornoskuespilleren James Deen [5] har hovedrollene, og jeg kan ikke se for meg annet enn at de vil passe godt inn i et typisk Ellis-univers. Og handlingen bærer bud om dette, skal vi tro presseskrivet fra The CanyonsFacebook-side [6]:

The Canyons is a contemporary L.A. noir about the dangers of sexual obsession and ambition, both personally and professionally, among a group of young people in their 20’s and how one chance meeting connected to the past unravels all of their lives, resulting in deceit, paranoia, cruel mind games and ultimately violence.

Innspillingen startet for en ukes tid siden, og på ovennevnte Facebook-side kan man se et symptomatisk bilde av Nolan Gerard Funk [7] i trusa bak et kamera. På forhånd gjorde Ellis og Schrader det klart at The Canyons ville ble en kompromissløs affære, og det er antakeligvis derfor de har tydd til litt uvanlige finansieringsformer. Produsent Braxton Pope [8] søkte støtte til prosjektet gjennom internettplattformen Kickstarter [9], hvor The Canyons ble presentert – og nådde sitt mål på 100.000 dollar med god margin. (Totalt kom det inn 159.000.)

Pope har sagt om denne strategien: «We wanted to actively embrace all the digital and social media tools at our disposal and give the film real cinematic value – The Canyons is the result of a forward thinking experiment with a terrific cast.» Produksjonsteamet benyttet seg også av casting-nettstedet Let It Cast [10] for den åpne rollebesettingen. Det vil nok likevel dukke opp noen kjente fjes på skuespillerfronten ved siden av Lohan – regissør Gus van Sant [11] har for eksempel fått en rolle. Selv ble jeg også begeistret over å lese at Brendan Canning [12] skal stå for musikken, en mann som har laget finflott popmusikk både i gruppa Broken Social Scene og på egen hånd.

Alt i alt ser The Canyons ut til å bli et dristig og spennende prosjekt, både med tanke på arbeidet i forkant og den forestående filmen. Dette er første gang Bret Easton Ellis skriver manus direkte for film – vi får håpe han har funnet sin likemann i Paul Schrader for et nytt tilskudd av filmatisk, mørklagt Hollywood-glamour.

[13]


Artikkel skrevet ut fra Montages: https://montages.no

Lenke til artikkel: https://montages.no/2012/07/glimt-av-l-a-i-the-canyons-teaser/

Lenker i denne artikkelen:

[1] Paul Schrader: http://montages.no/filmfolk/paul-schrader

[2] Bret Easton Ellis: http://montages.no/filmfolk/bret-easton-ellis

[3] The Canyons: http://www.imdb.com/title/tt2292959/

[4] Lindsay Lohan: http://montages.no/filmfolk/lindsay-lohan

[5] James Deen: http://www.imdb.com/name/nm1776976/

[6] Facebook-side: http://www.facebook.com/TheCanyonsFilm?ref=ts

[7] Nolan Gerard Funk: http://www.imdb.com/name/nm1289173/

[8] Braxton Pope: http://www.imdb.com/name/nm0691088/

[9] Kickstarter: http://www.kickstarter.com/projects/1094772583/the-canyons

[10] Let It Cast: https://letitcast.com/en/

[11] Gus van Sant: http://montages.no/filmfolk/gus-van-sant

[12] Brendan Canning: http://en.wikipedia.org/wiki/Brendan_Canning

[13] Image: http://montages.no/files/2012/07/TheCanyons-High-Res_picnik.jpg

Copyright © 2009 Montages.no. All rights reserved.