Flashback

Phenomena

The scenes where Argento shows her walking in her sleep are curiously inter-cut with shots of an imagined white corridor (for retro effect, the shot is scored to cheesy ’80s synthesizer breakbeats). Before Jennifer’s condition is diagnosed you may confuse Phenomena for a gothic rendition of Flashdance. While sleepwalking, Jennifer witnesses a murder and thus becomes a target of the film’s faceless psycho. While lost in the woods, she meets John and his monkey and connects with insects near and far. She’s like a wayward Gretal led into Argento’s fairy-tale forest by a glowing bug. Jennifer’s love for all insects makes her a particularly spiritual and complex Argento heroine.

– Ed Gonzalez, Slant Magazine

Skriv ut artikkelen Skriv ut artikkelen 3 kommentarer

 1. Even Benestad sier:

  Den første versjonen jeg så av Phenomena var den norske leievideoen! Om det finnes en film som er klippet mer i stykker vet jeg ikke, men Phenomena fremstår på norsk som en serie mer eller mindre vilkårlig sammensatte scener. På slutten er den kuttet så i filler at man sitter igjen som et stort spørsmålstegn.

  Ikke det at man med letthet kan skrive et synopsis basert på originalen heller.

  Kanskje er det litt som følger:

  Jennifer Connely kommer til en internatskole i Sveits. Hun kan kommunisere med insekter, og går i søvne. Forøvrig er hun datteren til en stor skuespiller… En natt blir hun i søvne vitne til et drap utført av en gal nekrofil massemorder. Jennifer treffer en mann som forsker på insekter, og som har en ape som husdyr. Sammen med en flue drar hun på jakt etter morderen.

  Stilistisk er filmen helt super og den er så herlig absurd at den må sees. For til tross for den noe kronglete historien henger det meste på greip i dette svært underlige Argento landskapet.

  Den er nylig gitt ut på BD. Ikke en super HD versjon, men verd pengene!

 2. Morten Steingrimsen sier:

  Fantastisk film. Jennifer Connely passer veldig godt i rollen. Elsker at Argento-landskapet/universet er såpass underlig og absurd. Kan absolutt skrive under på at BD-en er verdt pengene :) Arrow Films, som står bak utgivelser, leverer varene. De har massevis av veldig mange andre gode utgivelser, også: http://www.arrowfilms.co.uk/index.php?c=y&s=1af1c667661ab5e38e0ab6a8c26813f6

 3. Even Benestad sier:

  Den beste filmen til Dario Argento er Profondo Rosso! Musikken til Goblin er helt fantasisk, og kler bildene ekstremt godt. Opera er også på min toppliste.
  Til tross for rockemusikk til drap og den hysteriske plottvisten på slutten. Morderen har tilfeldigvis en dukke av seg selv liggende klar i tilfelle han skal bli avslørt??? Forøvrig er det ikke lenge til vi kan se Dracula 3D:)… Ups…

Din kommentar

Du kan bruke følgende koder:
<a href="https://montages.no">lenke</a>
<b>fet skrift</b>
<i>kursiv</i>
<blockquote>sitat</blockquote>