Nyheter fra superheltenes univers

Det beste først… Til Christopher Nolans tredje Batman-film, The Dark Knight Rises, har Joseph Gordon-Levitt har signert på rollen som Alberto Falcone, sønnen til mafiasjef Carmine Falcone som Tom Wilkinson portretterte i Batman Begins. Karakteren binder sammen universet Christopher og Jonathan Nolan så nitidig har konstruert, og binder forhåpentligvis sammen alle plottrådene de to første filmene har spunnet rundt Falcone-familien. Alberto har også et alter ego; seriemorderen The Holiday Killer som dreper på helligdager. Hvordan alt dette henger sammen er selvsagt uvisst, men med et plot som til nå inkluderer Tom Hardy som Bane og Anne Hathaway som Selina Kyle/Catwoman er det bare å innrømme det – forventningene kan ikke bli større… Jo, kanskje – om Juno Temple faktisk er med i filmen, slik ryktene sier. Premieren er 20. juli neste år.

Desto kjipere er det at Darren Aronofsky har trukket seg fra The Wolverine, et prosjekt vi så for oss at han kunne ta i en ganske så interessant retning. Black Swan-regissøren forklarer avgjørelsen med at han ikke kunne være så lenge borte fra familien sin siden innspillingen var planlagt å foregå i Australia/Japan og berammet til å vare i et år. Fox supplerte med følgende i sin pressemelding: «While we are of course disappointed that Darren can’t do The Wolverine, we also understand and respect his reasons. Having done both The Wrestler and Black Swan with Darren, we know he is an extraordinary talent and we look forward to working with him on other projects in the future. Hugh Jackman and Fox both remain fully committed to making The Wolverine. We will regroup and move forward aggressively.» Greit nok, men bare tenk på hva Aronofsky kunne gjort med dette universet! Filmen later nå til å være utsatt til 2013.

De to endelige kinoplakatene til Kenneth Branaghs versjon av Marvel Comics Thor er akkurat så ille som alt annet PR-materiale fra filmen har hintet til. Branagh er og blir en pretensiøs regissør av de sjeldne, og som mer enn én gang har laget filmer som først og fremst stinker av kitch. Så også med Thor, der spesielt scenografi og kostymer har fått både fans og utenforstående til å lure på hva han i det hele tatt gjør i registolen. Disse to plakatene gjør altså lite med forhåndsinntrykket av dette som en flopp. Natalie Portman er vakker, ja. Men Anthony Hopkins ser akkurat like teit ut som han har gjort i alle filmer siden han mistet grepet en gang på midten av 90-tallet. Pynten på den råtne kaka er allikevel hovedrolleinnehaver Chris Hemsworth som ser lattervekkende banal ut. Forsøket på å rollebesette en nordisk gud har mislykkes fullstendig, og selv ikke velpleid skjegg og isblå øyne kan gjøre noe med dette.

Nei, takke meg til revitaliseringen Superman: Man of Steel isteden, der igjen Christopher og Jonathan Nolan leder an. Castingen av überkjekke, men vel så talentfulle Henry Cavill var starten, mens inkluderingen av Diane Lane som moren gjorde at det hele smakte bare enda bedre. Velpleide mennesker kjennetegner jo alle slike filmer, men Lane er også en atskillig dyktigere skuespiller enn de siste årenes karrierevalg har vist. At Viggo Mortensen også figurerer som potensiell kjeltring, bidrar ytterligere. I dag kom endelig bekreftelsen på at Kevin Costner har signert på å spille Clark Kents far, og regissør Zack Snyder hadde følgende å si til det: «Jonathan Kent is the only father figure Clark has ever had, the man who was there to help Clark understand what he was meant to do in the world as Superman.  Kevin will be able to communicate the quiet strength of this rural American man who raised the greatest super hero of all time.» Svada? Kanskje, men jeg har tro på at Costner kan gjøre en solid farskarakter for det som forhåpentligvis blir en vellykket start på en ny franchise.

Det er vel også akkurat det Fox forventer når de har ansatt David Slade til å gjøre revitaliseringen av Daredevil. Selskapet stod i fare for å miste rettighetene til Disney, som nå eier alt annet av Marvel-materiale, og valgte altså å forsøke å blåse liv i en serie som aldri kom seg på beina etter den feilslåtte Ben Affleck-utgaven fra 2003. Regissør Slade stod bak The Twilight Saga: Eclipse, og er også favoritt til å eventuelt ta over nevnte Wolverine-prosjekt fra Aronofsky. Det eneste vi vet ellers om Daredevil-filmen er at den plukker frem Kingpin som heltens nemesis.

Til slutt en grusomhet av verste merke – det første bildet av Adrianne Palicki som Wonder Woman i NBCs tv-serie: