Møt Thomas Vinterberg i Oslo!

Thomas Vinterberg (1969) studerte ved den danske filmskolen og fikk sitt internasjonale gjennombrudd med Festen, som vant juryprisen i Cannes. Den første Dogmefilmen regnes i dag som en av Skandinavias nyere klassikere. Etter dette regisserte Vinterberg to engelskspråklige filmer -- It´s All About Love (2003) med Sean Penn, Claire Danes og Joaquin Phoenix, og Dear Wendy (2005) med Bill Pullman, Chris Owen og Jamie Bell. Disse filmene fikk en atskillig mer ujevn mottakelse enn Festen. Regissøren vendte tilbake til danskspråklig film i 2007 med komedien En mand kommer hjem, og i disse dager er han altså igjen kinoaktuelle med kritikerroste Submarino.

24. september inviterer Nordisk råds filmpris 2010, i samarbeid med Norsk filminstitutt, Arthaus, Rushprint og oss i Montages til møte med den danske regissøren Thomas Vinterberg. Arrangementet har begrenset med plasser, og under finner du informasjon om hvordan du kan søke om å få delta.

Få verk har betydd mer for den nordiske filmens utvikling enn Festen, samtidig som hans etterfølgende filmer altså møtte tildels kjølige reaksjoner fra både presse og publikum.  Hvordan har han klart å beholde viljen og ambisjonene som filmskaper gjennom opp- og nedturer, og hvilken kunstnerisk retning varsler Submarino -- filmen han nå er nominert til Nordisk råds filmpris for? Dette er stikkord for samtalen og møtet vi nå inviterer til. Det hele blir moderert av Nfis kortfilmkonsulent Kalle Løchen, men vi håper at alle deltakere blir med i samtalen og bidrar til en kreativ og interessant formiddag.

Når: Fredag 24.september i Lillebil, Filmens Hus i Oslo
Tid: 24. september kl. 12.00 – 14.00
Kursavgift: kr 0. (Begrenset antall plasser!)
Søknadsfrist: 20. september 2010

Deltakelse på kurset gir deg også gratis billetter til visningene av de fem nominerte filmene på Gimle kino den påfølgende helga. Det er videre en forutsetning for å delta på kurset at deltakerne har sett Submarino. Den går på kino i Oslo. Se deres hjemmesider for tidspunkter. Søknad med et avsnitt om hvorfor du ønsker å delta, kortfattet CV og bilde kan sendes direkte til hildek@arthaus.no. For spørsmål, kan du ta kontakt med Hilde Kjos på telefon 992 61 452 eller skrive spørsmålet i kommentarfeltet under.

Vi håper mange melder seg på -- dette blir morsomt! Her er traileren til Submarino: