- Montages - https://montages.no -

Montages.no

Kryptiske karakterplakater til Inception

Av Eirik Smidesang Slåen , 25. mai 2010 i Artikler

[1]

De siste ukene har jeg hatt den litt bisarre opplevelsen av å høre venner og kjente si at de ikke har fått med seg at Christopher Nolan [2] kommer med ny film denne sommeren. Bisarr fordi jeg selv gleder meg så vilt til Inception [3] at det nesten holder meg våken om natta. Men sålangt har markedsføringen på filmen vært så snedig og (ihvertfall her hjemme) så fraværende, at det kanskje ikke er så rart de enda ikke vet hva de har i vente 23. juli. Det vet forsåvidt ikke jeg eller du heller, for lite er kommet ut av detaljer om historien. Det lille vi vet er bra oppsummert av Trond i denne saken [4], samt i Lars Ole sin omtale [5] av første trailer. Det er uansett selvsagt meningen, og tro meg – alle vil vite om denne filmen når premierehelgen er der.

Litt etter litt slippes allikevel detaljer fra filmen, og i dag kom karakterplakatene mange av oss har ventet på. Her presenteres handlingens hovedpersoner med sin konkrete funksjon/rolle, og ser vi det i sammenheng med siste trailer [6] besvarer det en hel del spørsmål. Her er samtlige:

[imagebrowser=4]

Det mest påfallende er Ellen Paiges poster, der hun beskrives som The Architect. I traileren får vi inntrykk av at hun hyres inn av Leonardo DiCaprios karakter, og de videre bildene gir oss inntrykk av at hun skal læres opp til noe. Om hun derimot er arkitekten, kan det virke mer som om hun faktisk er selve hjernen bak prosjektet DiCaprio får henne med på, men at hun kanskje ikke er klar over det selv? At hun er den som skal bygge opp det som DiCaprio skal hente noe ut fra, derav hans tittel The Extractor. Hva vi derimot vet, er at Cillian Murphy er målet, og det er derfor ikke overraskende å se han med tilnavnet The Mark. Hva som er den store idéen, aner vi derimot selvsagt ingenting om.

Disse tre har lenge versert som filmens sentrale triangel, med de andre fire som biroller i hver sine subplot. Marion Cotillard eksempelvis er kona til DiCaprio, men hennes funksjon ellers er veldig difus i traileren. Det er tydelig at det ligger et drama i bunn her, og flere av scenene i filmen gir oss følelsen av at hun bærer på en slags fremtidig tragedie. Er hun syk? Dødssyk? Sitter Murphy på hemmeligheten for hvordan hun kan bli frisk? Isåfall virker det som Tom Hardys karakter; The Forger, er den som igangsetter hele prosessen. Videre er det nå tydelig både fra hans plakat og scener vi har sett, at Joseph Gordon-Levitts The Point Man er den som henter ut målet, som eventuelt også kanskje rydder opp om noe går galt? Ken Watanabes rolle fremstår mer og mer kjeltringen derimot, og med tittelen The Tourist kan man jo tenke at han er den som besøker steder han ikke skal? Som lurer seg inn i universet de andre karakterene sammen skaper for å fange idéen til Murphy?

Bare spekulasjoner selvsagt, men det er besnærende hvordan markedsføringen lar oss leke med våre egne tanker, fremfor å spoile alt i avslørende trailere. Premieredatoen kan ikke komme raskt nok!


Artikkel skrevet ut fra Montages: https://montages.no

Lenke til artikkel: https://montages.no/2010/05/kryptiske-karakterplakater-til-inception/

Lenker i denne artikkelen:

[1] Image: http://montages.no/2010/05/kryptiske-karakterplakater-til-inception/inception-2/

[2] Christopher Nolan: http://montages.no/filmfolk/christopher-nolan

[3] Inception: http://montages.no/film/inception/

[4] denne saken: http://montages.no/2009/12/hva-vet-vi-om-inception/

[5] sin omtale: http://montages.no/2010/01/pustber%C3%B8vende-trailer-til-nolans-inception/

[6] siste trailer: http://trailers.apple.com/trailers/wb/inception/

Copyright © 2009 Montages.no. All rights reserved.