- Montages - https://montages.no -

Montages.no

Armadillo tidligere på kino enn først planlagt

Av Sivert Almvik , 22. mai 2010 i Artikler

«Armadillo» (foto: Lars Skree)

På grunn av mediedekningen [1] av den danske krigsdokumentaren Armadillo [2] har produksjonsselskapet valgt å flytte premieren fra 7. juli til 27. mai. I Cannes ble filmen godt mottatt, og det ble bestemt at selv om lydarbeidet ikke er helt ferdig skal filmen vises på danske kinoer likevel:

»Efter den massive mediedækning af Armadillo skylder vi danskerne, at de også selv får mulighed for at tage stilling til filmen – og ikke blot få andres holdning præsenteret gennem medierne. Derfor har vi valgt at sende filmen i biografen så hurtigt som muligt«, skriver instruktør Janus Metz i en pressemeddelelse.

Politiken.dk [3]

Dokumentaren har mottatt ros for godt fotografi og hvordan den beveger seg i grenseland mellom klassisk dokumentar- og spillefilmestetikk. I den offisielle traileren ser vi at alle bildene er preget av en lett fargetoning som bryter med hvordan vi tradisjonelt oppfatter dokumentarfilm, og det blir med dette en fremmedgjøring [4] som kanskje bidrar til at man tar filmen mer på alvor og tenker over hvordan dokumentaren kan bidra til å skape debatt i samfunnet.

Det blir spennende å se om filmen får kinovisning her i Norge. Hvis ikke er det tegn som kan tyde på at filmen i hvert fall får TV-visning siden NRK (sammen med SVT, YLE og DR) er listet opp på filmens nettsider [5].


Artikkel skrevet ut fra Montages: https://montages.no

Lenke til artikkel: https://montages.no/2010/05/armadillo-tidligere-pa-kino-enn-f%c3%b8rst-planlagt/

Lenker i denne artikkelen:

[1] mediedekningen: http://montages.no/2010/05/den-danske-krigsdokumentaren-armadillo-ryster-cannes/

[2] Armadillo: http://montages.no/film/334/armadillo

[3] Politiken.dk: http://ibyen.dk/film/article976117.ece

[4] fremmedgjøring: http://montages.no/2009/11/begrepet-verfremdungseffekt/

[5] nettsider: http://www.armadillothemovie.com

Copyright © 2009 Montages.no. All rights reserved.