Mulholland Drive med oppfølger?

Det er en drøy uke siden ryktet begynte å svirre, og det er fortsatt ikke avkreftet. Skal David Lynch virkelig lage en oppfølger til Mulholland Drive? Spekulasjonene skjøt fart da NBC Miami kunne referere til et intervju med skuespiller Laura Harring, sett i både Mulholland Drive og Inland Empire, som uken i forveien skal ha snakket med David Lynch.

«I’m very sure it’s coming, it’s being born. I cannot really tell you how I know.»

Ordene tilhører Harring, og antyder ganske sterkt at en oppfølger til den moderne klassikeren fra 2001 er på trappene. Nå er forsåvidt David Lynch i stand til å overraske, men dette høres unektelig for rart ut til å være sant? Mulholland Drive er tross alt et kunstverk mer enn noe annet, og kanskje det aller mest betydelige fra forrige tiår. Det er vanskelig å se noe av verdi for Lynch å spinne videre på – selv om det naturligvis er en veldig fristende tanke å se Lynch returnere til et lignende univers!

Men la oss leke litt med tanken inntil ryktet er avkreftet; for hvordan kan en tradisjonell oppfølger til Mulholland Drive løses? Hvor vil den starte? Kan vi etter hvert se for oss en franchise med Mulholland Drive som utgangspunkt?