Trailer

Pustberøvende trailer til Nolans Inception

Inception

De aller fleste trailere forsøker å skissere opp en fortelling, slik at du skal piskes inn i kinosalen for å forventningsfullt se det du har forberedt deg på. Så har vi trailere som bare er usammenhengende bildemontasjer, der man skal la seg imponere av storslåtte iscenesettelser, men sitter undrende igjen til hvorfor man egentlig skal glede seg til filmen. Da er det ekstra morsomt når noen en sjelden gang lager en trailer som faktisk pirrer på alle nivåer, og som likevel holder kortene på hånden. En slik trailer er den andre teaseren til Christopher Nolans Inception.

Å beskrive hva traileren viser vil være både vanskelig og meningsløst, men Trond har skrevet en oversikt over hva vi vet fra før av her, som kan være til hjelp. Genistreken er at vi forstatt ikke er kloke på hva dette egentlig er for noe, men vi får en fornemmelse av ideene, og de later til å være helt hinsides -- og da snakker vi The Matrix-nivå. Nolan fortsetter å bevise at han ikke bare er en mesterlig sjangerregissør, men faktisk en virkelig visjonær, med ideer som strekker seg langt utover det opplagte. Bildet av en bygate som rett og slett begynner å brette seg er noe av det mest aparte og voldsomme jeg har sett på film. Og med dét makter han å pirre nysgjerrigheten min så grenseløst at jeg nesten ikke klarer å vente til sommeren med å se dette her. Nolan har forlengst posisjonert seg som en av vår samtids største filmskapere, men på bakgrunn av traileren alene kunne jeg likevel hevdet at dette automatisk ble den filmen jeg gleder meg mest til i 2010.

Inception

Mon tro om Inception blir Christopher Nolans foreløpige hovedverk? Se traileren her:

Skriv ut artikkelen Skriv ut artikkelen 9 kommentarer

 1. Det er en fet trailer!
  Elsker musikken. Den setter stemningen så voldsomt at det nesten blir for mye…

 2. John-Erling sier:

  Helt enig, dette lover veldig bra!

 3. John-Erling sier:

  Og der den første teaseren først og fremst viste en stemning som virket veldig forlokkende, spesielt med The Dark Knight i bakhodet, lokker denne teaseren med en fryktelig spennende tematikk (og fryktelig ambisiøs), men som du sier, uten å fortelle så mye at jeg mister interessen for å faktisk se filmen. La oss virkelig håpe at Nolan klarer å leve opp til det han har satt i gang. Foreløpig føler jeg meg ganske trygg.

 4. JA. Egentlig så likte jeg den første teaseren best. Helt utrolig hvor mye det går an å få ut av ca. 8 klipp. «Your Mind is the Scene of the crime» gjør ikke akkuratt ting verre…

 5. Jag håller med er alla. Trailern är imponerande. Jag blir dock orolig av två orsaker: det verkar som att Nolan återanvänder allt mycket av ikonografin från «The Dark Knight» (som var en radikal, stilistiskt sett, avbrytare från «Batman Begins). Det är samma slags blåtonade värld; samma slags märkliga (men fantastiska) blandning mellan fantastiska helbilder och rörliga handkamera-halvbilder, och framförallt användandet av toner och musik är för mig en direkt upprepning av «The Dark Knight». Samma slags hårda, metalliska, elektronisk-metalliska slagverks-ljud för dramatisk effekt. Se denna trailern tillsammans med trailerserna till «The Dark Knight», och det kommer bli mycket tydligare.

 6. … och den andra anledningen till oro är Leonardo DiCaprio. Han har aldrig övertygat mig. C.

 7. Robin Johansson sier:

  Ser foreløpig ingen grunn til bekymring. DiCaprio var helt fantastisk sist i Revolutionary Road. At filmen kan minne om The Dark Knight på det rent tekniske er bare positivt for meg.

  Lenge siden jeg har sett en bedre trailer. (gåsehud)

 8. Mikkel sier:

  Jævlig fin er den. Visuelt er det absolutt Dark Night territorium, men vel så mye Dark City og Matrix. Innholdsmessig fører Leos kommentar «Always imagine new places.» meg umiddelbart i retning Eternal Sunshine eller andre kaufmanske påfunn, riktignok ikledd thrillerens mørke. Verden kan bøyes og vrenges fordi den er en idé, en fatasi. Jeg håper inderlig at det ikke blir for magisk, for fantastisk, slik at vi mister realismen, den som venter får se.

Din kommentar

Du kan bruke følgende koder:
<a href="https://montages.no">lenke</a>
<b>fet skrift</b>
<i>kursiv</i>
<blockquote>sitat</blockquote>