Pustberøvende trailer til Nolans Inception

Inception

De aller fleste trailere forsøker å skissere opp en fortelling, slik at du skal piskes inn i kinosalen for å forventningsfullt se det du har forberedt deg på. Så har vi trailere som bare er usammenhengende bildemontasjer, der man skal la seg imponere av storslåtte iscenesettelser, men sitter undrende igjen til hvorfor man egentlig skal glede seg til filmen. Da er det ekstra morsomt når noen en sjelden gang lager en trailer som faktisk pirrer på alle nivåer, og som likevel holder kortene på hånden. En slik trailer er den andre teaseren til Christopher Nolans Inception.

Å beskrive hva traileren viser vil være både vanskelig og meningsløst, men Trond har skrevet en oversikt over hva vi vet fra før av her, som kan være til hjelp. Genistreken er at vi forstatt ikke er kloke på hva dette egentlig er for noe, men vi får en fornemmelse av ideene, og de later til å være helt hinsides -- og da snakker vi The Matrix-nivå. Nolan fortsetter å bevise at han ikke bare er en mesterlig sjangerregissør, men faktisk en virkelig visjonær, med ideer som strekker seg langt utover det opplagte. Bildet av en bygate som rett og slett begynner å brette seg er noe av det mest aparte og voldsomme jeg har sett på film. Og med dét makter han å pirre nysgjerrigheten min så grenseløst at jeg nesten ikke klarer å vente til sommeren med å se dette her. Nolan har forlengst posisjonert seg som en av vår samtids største filmskapere, men på bakgrunn av traileren alene kunne jeg likevel hevdet at dette automatisk ble den filmen jeg gleder meg mest til i 2010.

Inception

Mon tro om Inception blir Christopher Nolans foreløpige hovedverk? Se traileren her: