- Montages - https://montages.no -

Montages.no

Første klipp fra Kommandør Treholt & Ninjatroppen

Av Martin Sivertsen , 11. januar 2010 i Artikler

ninjateaser
Kommandør Arne Treholt, undervannsninja (han er visstnok god på bunnen).

Kommandør Treholt & Ninjatroppen [1] har kinopremiere 13. august. Filmen forteller den spektakulære -- og hittil ukjente -- «sanne» historien om hvordan Treholt og hans ninjatropp reddet Norge under den kalde krigen, og er satt til tiden umiddelbart før arrestasjonen og spionanklagene i 1984. Konseptet er løst utledet av den bisarre militære satireboka Ninjateknikk II: Usynlighet i Strid 1978 av Arne Treholt» [2] fra 2005, som er skrevet av filmens regissør og manusforfatter Thomas Cappelen Malling.

Opptakenet ble avsluttet i oktober, og selv om vi har kunnet følge med bak kulissene på produksjonsbloggen [3] har det før nå ikke vært noen levende bilder å se. Teaseren viser Arne Treholt og Ninjatroppen ridende på torpedoformete kjøretøy under vann. De er tøffe og velutstyrte, og Treholt er lett gjenkjennelig via navnemerket på uniformen og, ikke minst, de enorme brillene under dykkermaska.

Det er som kjent ikke enkelt å lokke ninjaene frem fra skyggene, men vi har klart å få produsent Eric Vogel fra Tordenfilm [4] til å avlevere et par dødelig treffsikre kommentarer på de eneste spørsmålene vi torde stille:

Hva er det egentlig vi ser i denne teaseren?
-- At fjordene våre er trygge.

Hvor langt har dere kommet i arbeidet med filmen, og hva gjenstår?
-- Vi er midt i klippen, og jobber parallelt med lyd og visuelle effekter. Etterarbeidet vil vare fram til tidlig på sommeren.

Når får vi se en full trailer?
-- Når tiden er inne.

Du kan også besøke bloggen på ninjatroppen.montages.no [3], eller se teaseren på filmens nye offisielle hjemmesider [5].

(Vi gjør oppmerksom på at Montages har en spesiell tilknytning til Kommandør Treholt & Ninjatroppen, i og med at vi er vert for filmens offisielle produksjonsblogg [3]. Ninjaprodusent Eric Vogel er også fast inventar i podkasten [6] vår. )


Artikkel skrevet ut fra Montages: https://montages.no

Lenke til artikkel: https://montages.no/2010/01/f%c3%b8rste-klipp-fra-kommand%c3%b8r-treholt-og-ninjatroppen/

Lenker i denne artikkelen:

[1] Kommandør Treholt & Ninjatroppen: https://montages.no/film/199/kommandør-treholt-ninjatroppen

[2] Ninjateknikk II: Usynlighet i Strid 1978 av Arne Treholt»: http://www.oktober.no/nor/boeker/sakboeker/ninjateknikk_ii_usynlighet_i_strid_1978

[3] produksjonsbloggen: http://ninjatroppen.montages.no

[4] Tordenfilm: http://tordenfilm.no

[5] offisielle hjemmesider: http://ninjatroppen.no

[6] podkasten: http://filmfrelst.no

Copyright © 2009 Montages.no. All rights reserved.