Teasertrailer til Harry Potter og dødstalismanene

Harry Potter og dødstalismanene

Harry, Hermoine, Ron, Dumbledore, Hagrid og alle de andre karakterene i J.K. Rowlings fantastiske univers har fulgt oss i over et tiår – både mellom bokens sprakende permer og på filmlerretet. Anti-populistene vil sikkert gjøre sport i å avslå alt sammen, men for de som vet å sette pris på et godt eventyr, og som faktisk anerkjenner den kulturelle innflytelsen denne serien har hatt, blir det nesten merkelig å snart ta helt farvel. Den siste boka i serien, Harry Potter og dødstalismanene, kom for et par somre siden, og var en ekstremt tilfredsstillende og ikke minst rørende avslutning.

Vil regissør David Yates klare å overføre dette til film? Mye tyder på dét; Harry Potter og Føniksordenen og spesielt Harry Potter og Halvblodsprinsen var fabelaktige – og langt på vei de beste i serien ved siden av Alfonso Cuarons Harry Potter og fangen fra Azkaban. I forbindelse med DVD-utgivelsen av Halvblodsprinsen, har det kommet en teasertrailer for de to siste filmene (som de fleste kjenner til, har man jo valgt å dele den siste boka opp i to – og det er definitivt til filmenes fordel, spør du meg), som riktignok ikke viser veldig mye av det som venter oss, men som på nesten magisk vis klarer å fange stemningen i all sin knapphet. For dette viser et mer alvorstynget, apokalyptisk og «umagisk» Potter-univers enn noen av de tidligere filmene; selv det sedvanlig eventyrlige fotoet virker mer måteholdent. Her rettes alt fokuset på karakterene og fortellingen, og dette er veldig i tråd med Yates’ uttalelser om sin tilnærming til seriens avslutning. Gjennom de to siste filmene har Yates vendt hele universet i en mer menneskelig retning, og dette ser ut til å eskalere med Harry Potter og dødstalismanene.

Traileren kan du se nedenfor – etter noen «behind the scenes»-klipp. Selv krysser jeg fingre og tær for at dette blir en av de beste filmene i 2010 – og 2011.

Skriv ut artikkelen Skriv ut artikkelen 3 kommentarer

  1. Akutt angrep av sinne mot Daniel Radcliffe som har ødelagt Harry Potter-filmene. Selve filmene er fantastiske, skuespillet er godt, men det spiller ingen rolle når selve hovedpersonen er så dårlig som han er. Og hvordan er det mulig å ta seg så store friheter i forhold til bøkene? (snakker i hovedsak om Halvblodsprinsen) De har faktisk kuttet ut hele slaget på slutten!

  2. Christer Gamst sier:

    Helt enig simen, både Føniksordenen og Halvblodsprinsen er noen av de dårligste filmene sammenlignet med bøkene, de skulle laget to filmer av dem begge minst… Halblodsprinsen var en av de største skuffelsene noensinne… (Humlesnurrs begravelse!!! den BØR komme med i begynnelsen på neste film!!!!!!!)

Din kommentar

Du kan bruke følgende koder:
<a href="https://montages.no">lenke</a>
<b>fet skrift</b>
<i>kursiv</i>
<blockquote>sitat</blockquote>