Teasertrailer til Harry Potter og dødstalismanene

Harry Potter og dødstalismanene

Harry, Hermoine, Ron, Dumbledore, Hagrid og alle de andre karakterene i J.K. Rowlings fantastiske univers har fulgt oss i over et tiår – både mellom bokens sprakende permer og på filmlerretet. Anti-populistene vil sikkert gjøre sport i å avslå alt sammen, men for de som vet å sette pris på et godt eventyr, og som faktisk anerkjenner den kulturelle innflytelsen denne serien har hatt, blir det nesten merkelig å snart ta helt farvel. Den siste boka i serien, Harry Potter og dødstalismanene, kom for et par somre siden, og var en ekstremt tilfredsstillende og ikke minst rørende avslutning.

Vil regissør David Yates klare å overføre dette til film? Mye tyder på dét; Harry Potter og Føniksordenen og spesielt Harry Potter og Halvblodsprinsen var fabelaktige – og langt på vei de beste i serien ved siden av Alfonso Cuarons Harry Potter og fangen fra Azkaban. I forbindelse med DVD-utgivelsen av Halvblodsprinsen, har det kommet en teasertrailer for de to siste filmene (som de fleste kjenner til, har man jo valgt å dele den siste boka opp i to – og det er definitivt til filmenes fordel, spør du meg), som riktignok ikke viser veldig mye av det som venter oss, men som på nesten magisk vis klarer å fange stemningen i all sin knapphet. For dette viser et mer alvorstynget, apokalyptisk og «umagisk» Potter-univers enn noen av de tidligere filmene; selv det sedvanlig eventyrlige fotoet virker mer måteholdent. Her rettes alt fokuset på karakterene og fortellingen, og dette er veldig i tråd med Yates’ uttalelser om sin tilnærming til seriens avslutning. Gjennom de to siste filmene har Yates vendt hele universet i en mer menneskelig retning, og dette ser ut til å eskalere med Harry Potter og dødstalismanene.

Traileren kan du se nedenfor – etter noen «behind the scenes»-klipp. Selv krysser jeg fingre og tær for at dette blir en av de beste filmene i 2010 – og 2011.