Sin Nombre-regissør pusser opp Jane Eyre

De fra Montages-staben som overvar det mexicanske spenningsdramaet Sin Nombre i Karlovy Vary i sommer, snakket og skrev etterpå varmt om opplevelsen. Filmen har siden premieren ved Sundance Film Festival tilbake i januar, reist verden over på diverse festivaler og plukket med seg flere priser, sterke anmeldelser og nye fans. Senest stanset den ved Film fra Sør i Oslo, og kommer tilbake til norske kinosaler gjennom ordinær kinodistribusjon med premiere 6. november. Dette er første langfilm til det 32 år gamle regissørtalentet Cary Fukunaga, som i Sundance ble belønnet med pris for beste regi.

Mens debutfilmen nå lever sitt eget liv, er Fukunaga på vei mot nye prosjekter. Litt uventet ser imidlertid neste stopp ut til å bli en ny adaptasjon av Charlotte Brontës Jane Eyre, denne gang skrevet av fremadstormende Moira Buffini (hun har også skrevet manus til den kommende Tamara Drewe-adaptasjonen for Stephen Frears). På papiret høres ikke dette veldig spennende ut, og det har bare gått et par år siden den kritikerroste miniserien av samme ikoniske bok ble sluppet. Kanskje kan unge Fukunaga få mer ut av denne historien som for mange fremstår som et noe traust materiale?