District 9-regissør Blomkamp er i gang med ny film

Etter å ha sett District 9 kan få være i tvil om at debutregissøren som står bak er årets gjennombruddsfigur på den kommersielle filmscenen. Hollywood har mest sannsynlig forsøkt å hyre ham til alt mulig av franchise-filmer og diverse, men Neill Blomkamp holder på sin auteur-stil – han har nemlig allerede fått på plass finansiering til en ny, original science-fiction film, skrevet av ham selv. «Hopefully, this will be a bit unique, very much a reflection of me. It is absolutely another science fiction film, quite different from ‘District 9,’ but some of the blending of genres and the tone might be within the same realm,» sier han til Variety.

Det er selskapet Media Rights Capital som i følge Slashfilm har lagt midler på bordet til Blomkamps budsjett, som er ventet å overstige District 9 med litt, men ikke mye. Den foreløpig utitulerte nye filmen skal gå i produksjon neste sommer, og er foreløpig i sin manus- og effektutviklingsprosess. All grunn til å glede seg, særlig dersom man satte pris på Blomkamps originale innfallsvinkel til science-fiction i District 9. (Hør vår Filmfrelst-episode om filmen her.)