- Montages - https://montages.no -

Montages.no

David Fincher gjør tv-film

Av Trond Johansen , 22. oktober 2009 i Ukategorisert

The Hollywood Reporter [1] skriver i dag at mesterregissør David Fincher [2] skal produsere en amerikansk tv-film basert på den britiske miniserien House of Cards [3] fra 1990. Prosjektet er et resultat av et samarbeid med Media Rights Capital, mens Eric Roth [4] som sist jobbet med Fincher på The Curious Case of Benjamin Button [5], også skal bidra som executive producer. For å være en filmskaper som står helt i front av de visuelt visjonære filmkunstnerne i det moderne Hollywood, er det både spennende og interessant at David Fincher skal jobbe med tv-filmformatet som i hvert fall tidligere er forbundet med det motsatte. Så skal det også sies at rollen som executive producer som regel betyr minimal kunstnerisk involvering.

BBC-miniserien bygger opprinnelig på en roman av tidligere rådgiver for Margareth Thatcher og politiker i det konservative partiet, Michael Dobbs [6], med handling som også spinner rundt det politiske miljøet under Thatchers regjeringstid. I den amerikanske versjonen blir handlingen naturligvis flyttet til dagens USA, men utover det er svært lite kjent om prosjektet per i dag, ikke engang hvilken tv-kanal som blir sittende med rettighetene.


Artikkel skrevet ut fra Montages: https://montages.no

Lenke til artikkel: https://montages.no/2009/10/david-fincher-gj%c3%b8r-tv-film/

Lenker i denne artikkelen:

[1] The Hollywood Reporter: http://www.hollywoodreporter.com/hr/content_display/news/e3ib38cebd2d45985ddcb58b554faca9d01

[2] David Fincher: http://montages.no/filmfolk/david-fincher

[3] House of Cards: http://www.imdb.com/title/tt0098825/

[4] Eric Roth: http://montages.no/filmfolk/eric-roth

[5] The Curious Case of Benjamin Button: http://www.imdb.com/title/tt0421715/

[6] Michael Dobbs: http://en.wikipedia.org/wiki/Michael_Dobbs

Copyright © 2009 Montages.no. All rights reserved.