Nordisk slutter med filmproduksjon

Dagbladet rapporterer at Nordisk Film & TV legger ned sin filmproduksjon med øyeblikkelig virkning. De ansatte må gå, mens suksesserien med Olsenbanden Junior nå eventuelt selges ut til andre aktører.

En av årsakene skal være at endringene i billettstøttesystemet vil øke risikoen for tap fra produksjonsselskapenes side. Avgjørelsen er kanskje mest kjip for den norske barnefilmens posisjon, ettersom det var spesielt her Nordisk markerte seg i de senere år. – Ikke bare med nevnte franchise, men også med filmer som SOS Svartskjær og Venner for Livet. Selskapet har ellers laget blant annet animasjonsfilmen Kurt blir grusom og actionthrilleren Ulvesommer.

Skriv ut artikkelen Skriv ut artikkelen 1 kommentar

  1. Fredrik Støbakk sier:

    Virker som artikkelen i dagbladet først forteller at Nordisk legger ned filmproduksjon, så at det kun dreier seg om barne- og ungdomsfilmproduksjon. Kan du oppklare?

Din kommentar

Du kan bruke følgende koder:
<a href="https://montages.no">lenke</a>
<b>fet skrift</b>
<i>kursiv</i>
<blockquote>sitat</blockquote>