- Montages - https://montages.no -

Montages.no

NFK arrangerer «Film: Asia» til helgen

Av Karsten Meinich , 30. september 2009 i Artikler

Nysgjerrig på kunstnerisk ambisiøs asiatisk film? Norsk Filmklubbforbund (NFK) arrangerer [1] førstkommende helg et seminar i Oslo med tittelen Film: Asia [1], der en rekke profilerte forelesere vil sette fokus på regionen, med fire filmvisninger av verker fra filmskaperne Edward Yang, Hou Hsiao-Hsien, Apichatpong Weerasethakul og Nobuhiro Yamashita. NFK skriver i programmet:

ASIA er en verdensdel i rivende utvikling både økonomisk og kulturelt. Også på filmens område søker asiatiske land nye veier og kan by på alt fra de ekstremt kommersielle filmer til krevende kunstuttrykk. Bare en brøkdel av filmene finner veien til et norsk publikum. Høstens filmfaglige seminar viser vei inn i den asiatiske dynamiske filmscenen.

Jeg kan personlig varmt anbefale seminaret, med lørdagens visning kl. 10.00 av Edward Yang [2]s fantastiske film Yi Yi [3] som høydepunktet. Yi Yi i mine øyne en av dette tiårets aller beste filmer – uavhengig av land og sjanger, og det sier jeg ikke lett. Film: Asia er åpent for alle, avholdes lørdag 3. oktober og søndag 4. oktober på Filmens hus – og påmeldingsinfo finnes her [4].


Artikkel skrevet ut fra Montages: https://montages.no

Lenke til artikkel: https://montages.no/2009/09/nfk-arrangerer-%c2%abfilm-asia%c2%bb-til-helgen/

Lenker i denne artikkelen:

[1] arrangerer: http://www.filmklubb.no/?id=2394

[2] Edward Yang: http://en.wikipedia.org/wiki/Edward_Yang

[3] Yi Yi: http://www.criterion.com/films/781

[4] påmeldingsinfo finnes her: http://www.filmklubb.no/?id=2374

Copyright © 2009 Montages.no. All rights reserved.