Sam Raimi gjør World of Warcraft

Helt siden populariteten til dataspillet World of Warcraft tok fullstendig av i 2005 har Hollywood snakket om å ta fatt på en storslått filmatisering basert på det innholdsrike spilluniverset. I går kom über-nerdesiden Ain’t It Cool News med et scoop som for alvor aktualiserer filmen: Sam Raimi har signert på å regissere prosjektet. En filmatisering av World of Warcraft er dermed ikke lenger bare et løst rykte – spillprodusent Blizzard og filmprodusent Legendary jobber nå for alvor med å virkeliggjøre det.

Filmen vil bli distribuert av Warner Bros., ifølge Variety, og produseres av Charles Roven (The Dark Knight). Det vil dog ta noen år før filmen går i produksjon, siden Raimi skal lage Spider-Man 4 for Columbia Pictures først – med premiere i 2011. I mellomtiden skal han overse konseptutvikling og manusarbeid på World of Warcraft. Det skal bli spennende å følge denne prosessen, som forhåpentligvis vil lede Raimi til større kreative utfordringer enn jeg frykter at den fjerde Spider-Man-filmen vil representere. Hva tenker dere? Er Raimi rett mann for World of Warcraft?

Skriv ut artikkelen Skriv ut artikkelen 4 kommentarer

 1. André sier:

  Sam Raimi er absolutt rett mann til en slik film. Faktisk helt glimrende. Kanskje første spillbaserte film som kan bli brukbar.

 2. Even G. Benestad sier:

  Huff…

  Spill til film har en tendens til ikke å funke videre bra, men kanskje Raimi får det til.

 3. @Benestad, jeg tviler på at det er mer enn 50% sjanse for at dette blir noe av. Sånne prosjekter har en tendens til å havarere lenge før produksjonsstart. Se bare på Peter Jacksons Halo-filmatisering, for eksempel.

 4. Even G. Benestad sier:

  Det har du helt rett i…

  La oss håpe dette er et av de prosjektene det IKKE blir noe av. Den siste ”spill til film” jeg så var Hitman og denne representerer ikke en gang ytterpunktet av de begredeligheter denne sjangeren har født. Selvsagt har filmgrisen Uwe Boll stått for en del av skaden, men man kan ikke gi ham skylden for alt. Han var tross alt ikke den som startet galskapen…

Din kommentar

Du kan bruke følgende koder:
<a href="https://montages.no">lenke</a>
<b>fet skrift</b>
<i>kursiv</i>
<blockquote>sitat</blockquote>